Mysleli jste, že dnešní box office okénko je u konce? Omyl! Máme tu totiž ještě malý bonus, který se tentokrát zaměří na naše končiny. Jak jste si možná všimli, minulý týden vešla do kin očekávaná česká fantasy/pohádka Princezna zakletá v čase 2, na kterou jsme také udělali recenzi. Pokud jste ji ještě neviděli, určitě to napravte!

Už nějakou dobu ale víme, že její tvůrci, tedy Petr Kubík a Lukáš Daniel Pařík, by rádi natočili ještě dva další filmy, popřípadě i nějaký ten seriál Ale to samozřejmě není jen tak. Budoucnost totiž určí, nakolik dobře se druhému dílu povede v kinech. Pokud totiž o snímek nebude zájem, naděje na další filmy jsou mizivé. Pokud však snímek přiláká dostatek lidí, filmová série by mohla pokračovat dál. Scenárista Lukáš Daniel Pařík v minulosti uvedl, že rozhodující bude zahajovací víkend. A ten už uplynul. Takže jak to zatím s onou návštěvností vypadá? 

Inu, vcelku dost nadějně! Princezna zakletá v čase 2 totiž během víkendu přilákala do kin přes 67 tisíc diváků, čímž dokonce pokořila i žhavou MCU novinku Black Panther: Wakanda Forever, kterou během víkendu zhlédlo o 10 tisíc diváků méně. Samozřejmě jde pouze o rámec České republiky. Celkově tak pohádka zatím vydělala 10 milionů a 284 tisíce korun, což je setsakramentsky dobré číslo.

Zahajovací víkend tak měla Princezna rozhodně úspěšný. Taktéž se očekává, že návštěvnost vydrží až do Vánoc, takže druhý díl bude v rámci nadcházejících týdnů určitě ještě vydělávat nějaké ty kačky.

Už teď lze říct, že dvojka bude úspěšnější než jednička, ovšem tu trochu srazila na kolena pandemie koronaviru. Princezna zakletá v čase 2 také se svými tržbami v Česku málem překonala výše zmíněného Black Panthera, ale znemožnilo jí to levnější průměrné vstupné.

I tak se ale jedná o neskutečně nadějný start, ze kterého mohou mít tvůrci radost. Pokud si snímek povede podobně slušně i v nadcházejících týdnech, což je poměrně pravděpodobné, sen o dalších dvou filmech by se jim skutečně mohl naplnit.

Pokud náhodou přemýšlíte nad tím, zda snímek vůbec stojí za váš čas, možná vám pomůže naše již zmíněná recenze, kterou si můžete pustit níže.