Fantasy knih je nespočet, ale většina autorů umí vymyslet tak originální světy, že se tohoto žánru snad nikdy nepřejíme. Mladá americká autorka Kalyn Josephson právě přišla do našich končin se svým debutovým fantasy románem s názvem Bouřná vrána, který spadá do stejnojmenné série. Do českého jazyka přeložily Kristýna Vyhlídková a Hana Netušilová.

Příběh se odehrává v tropickém království Rhodaire, kde jsou posvátným magickým zvířetem vrány. Do tohoto malebného království však vtrhne Illuciánská armáda a zničí vše, co jí přijde pod ruku. Mladá princezna Anthia se od té doby utápí v depresích. Mezitím má její sestra Caliza, následovnice trůnu, po smrti matky plné ruce práce s troskami, které zůstaly z tohoto malebného království. Caliza je také přinucena souhlasit se sňatkem mezi Anthiou a illuciánským korunním princem. Tato nepříjemná situace přiměje Thiu zvednout se z postele a vymyslet plán, jak se z této situace dostat. V ruinách najde poslední nepoškozené vejce, které se rozhodne nechat tajně vylíhnout a získat vše, co jim nepřátelé vzali.

Knihu vydává nakladatelství CooBoo v českém jazyce a již teď je k dostání. Jak již bylo řečeno v úvodu, román není samostatný. V Americe již vyšel druhý díl této série, a pokud vše půjde tak dobře, jako u tohoto prvního dílu, do roka by se měl v našich končinách objevit i díl druhý.