Asi každý hráč potvrdí, že The Last of Us patří mezi nejznámější a nejlépe hodnocené herní tituly všech dob. A jakmile přišlo oznámení, že na seriálovou adaptaci bude dohlížet nejenom sám Neil Druckmann, ale i talentovaný scenárista Craig Mazin, očekávání mezi fanoušky byla jaksepatří veliká. První epizoda tak premiérovala na HBO Max před pár dny, přičemž už teď je jasné, že se bude jednat o solidní seriálový hit.

Deadline oznámil, že premiéra adaptace slavné videohry přilákala až 4,7 milionů diváků. Pro HBO se tak jedná o druhou nejsledovanější premiéru od roku 2010, kdy začínal seriál Impérium - Mafie v Atlantic City, tomu se podařilo přilákat diváků o trochu více, přesněji 4,81 milionů. I tak se ale jedná o vynikající start, na který tvůrci mohou být náležitě pyšní. A jednoznačně jim to otevírá dveře pro výrobu dalších sezón. 

I přes tento úspěch je ale The Last of Us na vzdáleném druhém místě. Vůbec nejúspěšnější premiéru totiž měl seriál Rod Draka z minulého roku, který zaznamenal parádních 9,98 milionů diváků, přičemž velice solidní sledovanost mělo i finále.

I tak ale mohou Druckmann a Mazin začít otevírat šampaňské, protože dosavadní reakce od novinářů, kritiků a fanoušků jsou z drtivé části pozitivní. A pokud jste už zhlédli první epizodu a nemůžete se dočkat těch zbylých, možná by vás mohla potěšit následující novinka. V návaznosti na premiéru první epizody vydalo HBO nový trailer, který nabízí další pohled na to, co nás čeká. Kromě hrozivých Clickerů se dočkáme postav jako Bill, Frank, Tommy a Riley, přičemž mihne se v něm i několik míst, která fanoušci her určitě poznají. Na trailer se můžete podívat níže. 

K úspěšnému startu seriálu se vyjádřil i Casey Bloys, generální ředitel HBO a obsahu pro HBO Max, který prohlásil následující:

„Jsme nadšeni, že vidíme, jak fanoušci tohoto seriálu a hry prožívají onen ikonický příběh novým způsobem. Děkujeme jim za to, že mu pomohli k úspěchu. Gratuluji Craigovi, Neilovi a skvělému hereckému týmu a štábu, kteří neúnavně pracovali na tom, aby seriálu vdechli život. Moc se těšíme, až si fanoušci po celém světě užijí zbytek sezóny.“

Hlavních rolí Joela a Ellie se ujali Pedro Pascal a Bella Ramsey. K nim se přidali herecké tváře jako Gabriel Luna, Merle Dandridge, Jeffrey Pierce, Nico Parker, Murray Bartlett, Con O'Neill, Anna Torv, Ashley Johnson a další.

Druhá epizoda seriálu bude na HBO Max premiérovat 22. 1. 2023.