Madam Web je nejnovějším marvelovským filmem z dílny Sony. A pro mnohé možná i nejhorším, na snímek se lepí samé negativní recenze, které mnohdy dokonce tvrdí, že i zoufalec Morbuis (2022) je oproti němu mistrovské dílo. Madam Web má za sebou svůj první víkend v kinech, ovšem ani zde si nevede příliš dobře, spíše naopak.

Po víkendovém otvíráků utržil snímek pro domácí box office jen 15,3 milionu dolarů. Nepodařilo se mu dostat ani na první místo žebříčku domácích tržeb, což pro nový marvelovský titul není zrovna obvyklé. Když k tomu připočteme tržby mezinárodní, tak celosvětově by měla mít Madam Web na kontě necelých 52 milionů. Rozpočet filmu sice na komiksový titul nebyl kdovíjak velký, údajně činil „jenom“ 80 mega, ale i tak je to vyloženě příšerný výsledek, který zřejmě nezachrání ani nadcházející týdny. Dokonce i Blue Beetle (2023) a výše zmíněný Morbius měli po svém prvním víkendu v kinech lepší tržby.

Je poměrně dost možné, že Madam Web to nakonec nedotáhne ani ke hranici 100 milionů. Když k tomu přidáme ještě ony mizerné recenze, tak je snímek opravdu učiněnou trefou vedle. Brzy se každopádně můžete těšit na recenzi od NerdFixu! 

Větší zájem byl o životopisný snímek Bob Marley: One Love, který se zaměřil na slavnou reggae hvězdu. Ten po svém zahajovacím víkendu utržil pro domácí box office 28,6 milionu dolarů. Celosvětově to zas dělá až 81 mega, což je na rozpočet 70 milionů slušný začátek. Ještě uvidíme, co přinesou následující týdny, ale už teď to vypadá, že snímek by mohl být pro studio Paramount takovým skromným hitem.

Na třetí místo spadla akční komedie Argylle: Tajný agent, která si z hlediska tržeb může rovnou stoupnout vedle Madam Web. Snímek po svém třetím víkendu utržil pro domácí box office 4,8 milionu dolarů, celosvětově to činí 77,5 mega. Na rozpočet 200 milionů je to jedna velká bída, kterou už zřejmě nic nezachrání. Na pokračování to moc nevidíme.

Na čtvrtém místě máme animák Ptáci stěhováci, který se v kinech promítá již devátým týdnem. Ten utržil 3,8 milionu dolarů, čímž se dokonce od minulého víkendu polepšil. Kachní dobrodružství od studia Illumination má už celosvětově na kontě přes 256 milionů, na rozpočet 70 mega se jednoznačně jedná o velice fajn výsledek.

A na pátém místě máme opět nové epizody seriálu The Chosen, jehož díly se čas od času promítají také v kinech. Nejnovější várka utržila po víkendu 3,6 milionů dolarů. 

A na co do kina tento týden? Určitě byste měli dát šanci velice příjemnému komediálnímu dramatu Zimní prázdniny, ve kterém jednu z hlavních rolí ztvárnil Paul Giamatti (Bokovka). Ten si zahraje velice neoblíbeného učitele, jenž během vánočních prázdnin zůstává ve škole, aby dohlížel na studenty, kteří neodjeli z kolejí domů. V rámci toho tak sledujeme jeho interakce jak s patnáctiletým žákem Angusem (Dominic Sessa), tak i kuchařkou Mary (Da'Vine Joy Randolph).

Snímek do našich kin vejde ve čtvrtek, tedy 22. 2. 2024. Níže se můžete podívat na trailer.