Přednedávnem jsme se konečně dočkali dlouho očekávaného seriálu Arcane, který je adaptací extrémně populární videohry League of Legends. Venku jsou sice zatím pouze tři epizody, ale podle dosavadních hodnocení se zdá, že se seriál opravdu mimořádně povedl. Netflix už v minulosti Arcane propagoval v opravdu velkolepém stylu. Těsně před vydáním prvních epizod například nechal promítat na celou Burdž Chalífu v Dubaji jeden z oficiálních trailerů, čímž se z nejvyšší budovy světa na chvilku stala i největší obrazovka světa. Tím však originální propagace rozhodně neskončila. Pokud žijete v Praze, tak jste si možná mohli všimnout, že místa jako Malostranskou věž u Karlova mostu, Staroměstskou věž a kostel svatého Mikuláše zachvátil tajemný růžový plamen. A kdo je za něj zodpovědný? Přeci Jinx, hlavní postava celého seriálu. A jak se zdá, to všechno byla teprve rozehřívačka (doslovná). 

Už dnes v 19:00 se totiž v Praze rozhoří další budovy, tentokrát rovnou čtyři. Bude se jednat o Staroměstskou radnici, Jindřišskou věž, Prašnou bránu a Novomlýnskou vodárenskou věž. Celá akce je tak originální způsob propagace, který se opravdu jen tak nevidí. Je za ni zodpovědná kreativní agentura DDB FTW Worldwide, která má pro studio Riot Games na starosti marketing a sociální sítě. Tak se na to rozhodně přijďte podívat! Tedy za předpokladu, že si na to troufnete. Jinx se s tím totiž rozhodně vůbec mazat nebude. 

Přečtěte si také: League of Legends: Arcane vás rozhodně bude bavit

Nutno také dodat, že vůbec nepotřebujete být fandou původního herního League of Legends, abyste si seriál užili. Například Brock Gallagher, animátor od Warner Bros., napsal, že o videoherní předloze nevěděl zhola nic. Seriál ho ale naprosto uchvátil. A to nejen samotným příběhem, ale i animací, což od někoho, kdo se tím živí, je rozhodně velká poklona. Pokud se však o seriálu chcete dozvědět více, rozhodně se podívejte na naše preview, které vám Arcane řádně představí.