Když se Netflix pochlubí velkou náloží fotek na svůj nadcházející titul, v drtivě většině případů to znamená, že trailer je už za rohem. Platí to i pro nadcházející postapokalyptický snímek The Electric State, který bude vyházet ze stejnojmenné povídkové artové knihy z roku 2018 od Simona Stålenhaga. Konečně máme na světě první upoutávku, kterou si můžete pustit výše.

Děj nás zavede do alternativní reality 90. let ve Spojených státech, ze kterých se v důsledku bitvy mezi lidstvem a umělou inteligencí stalo nehostinné a pochmurné místo. Lidé, kteří zemřeli, byli pohřbeni, nicméně zničené stroje dodnes reziví tam, kde přestaly fungovat. Poražení roboti byli vyhoštěni do vyloučené zóny, která se nachází v jihozápadní poušti, lidé se zas snaží obnovit svou společnost bez pomoci mechanických bytostí.

Hlavní hrdinkou se stává teenagerka jménem Michelle (Millie Bobby Brown), která se vydává na západ se svým malým žlutým robotem jménem Skip, aby mohla najít svého mladšího bratra. Spolu s ní se na cestu vydá i řidič náklaďáku Keats (Chris Pratt), který je zároveň válečným veteránem. 

Z upoutávky to vypadá na zábavnou a nenáročnou podívanou na sobotní večer, byť osobně si myslím, že by filmu více prospělo, kdyby měl ještě o něco více pochmurnější atmosféru. Taktéž je škoda, že v teaseru nikde není zmíněno Stålenhagovo jméno, z jehož práci celý film vychází. O chystaném titulu jsme už každopádně více mluvili v posledním Nerdtimu, níže se tak můžete podívat na úsek, kde netflixovou novinku rozpitváváme.

O režii se postarali bráchové Anthony a Joe Russoovi, režiséři posledních dvou Avengers snímků. Scénář zas zpracovali Christopher Markus a Stephen McFeely, kteří kromě zmíněných dvou marvelovských týmovek napsali také MCU sólovky s Kapitánem Amerikou.

Dále se ve snímku objeví známí herci jako Stanley Tucci, Ke Huy Quan, Giancarlo Esposito, Brian Cox, Jenny Slate, Billy Bob Thornton, Jason Alexander, Anthony Mackie a další.

Na Netflixu od 18. 3. 2025.