„Neexistuje život bez rizika.“ Americké studio Saban Films zveřejnilo oficiální trailer nadcházejícího sci-fi thrilleru The Colony (sekundární název Tides), jenž otevírá téma meziplanetární kolonizace v důsledku globálního oteplování a nastavuje postapokalyptické zrcadlo Zemi. Za německo-švýcarským filmem stojí režisér Tim Fehlbaum, který je také spoluautorem scénáře, v němž se mladá astronautka ocitá na misi, jejímž cílem je rozhodnout o osudu zbývající populace.

Kataklyzmatické podmínky na Zemi zapříčinily hromadnou evakuaci lidstva na vzdálenou planetu. Svět – tak, jak ho dříve člověk znal - pohltila voda a stal se prakticky neobyvatelným. Kolonisté, kteří si zachránili život před přírodní katastrofou, ale nejsou schopni plození potomků. Lidský druh pomalu vymírá a Blake (Nora Arnezeder) se proto po několika letech vrací zpět na domovskou planetu, kterou nikdy nepoznala, aby nalezla odpovědi na existenční otázky, jež trápí její civilizaci.

Přečtěte si také: Nové plakáty velkofilmu Duna připomínají postavy i filmovou premiéru

Nyní je zpět, aby zhodnotila životní podmínky v pustém a na první pohled nehostinném prostředí. Jediný průzkumník (Iain Glen), jenž přežil předchozí expedici, řeší nekonečné potyčky s bandou mrchožroutů, kteří jsou sami uvězněni v boji s mnohem zlověstnějším nepřítelem. Samotné přežití lidstva nyní závisí na statečnosti a vynalézavosti osamělé astronautky. Během svého putování na Zemi objeví děti, a proto se domnívá, že je nejvyšší čas přivést její lidi zpět. To by ale podle všeho znamenalo okamžitou smrt těch, kteří tvrdě pracovali na tom, aby ve zdecimovaném světe přežili.

Apokalyptický sci-fi snímek The Colony měl premiéru v rámci mezinárodního filmového festivalu v Berlíně, a to přesně 1. března 2021, kdy si ze strany odborné veřejnosti vysloužil průměrná hodnocení. Zda se od globálního publika dočká vřelejšího přijetí, bude jasné již 26. srpna 2021, kdy se snímek dostane například do evropských kin. Vedle hlavních protagonistů se v něm objeví také Sarah-Sofie Boussnina, Sope Dirisu, Joel Basman nebo Sebastian Roché.