Už příští týden bude na filmovém festivale Fantasia premiérovat zbrusu nový postapokalyptický snímek jménem Polaris, který svým stylem tak trochu připomíná sérii Mad Max v ledovém prostředí. Na oficiální trailer se můžete podívat výše. Příběh se bude odehrávat v roce 2144. A to v krásné, ale také nehostinné a nebezpečné arktické pustině. Hlavní hrdinou se stane dívka jménem Sumi (Viva Lee), kterou vychoval dospělý lední medvěd. Oba tak spolu žijí divokým, ovšem také spokojených životem. To se ale bohužel jednoho dne změní. Dívku totiž zajme nebezpečná banda nájezdníků, která si říká Morad. A zdá se, že lovem ledních medvědů rozhodně nepohrdá. 

Sumi však není žádné křehké děvčátko, však ho také vychoval dospělý medvěd, tudíž její věznitelé si velice brzy uvědomí, že zahrávat si s ní není úplně nejlepší nápad. Z traileru je vidno, že někteří za to i zaplatí životem, protože Sumi je v zájmu přežití ochotna udělat absolutně cokoliv. Když se následně dívka ze svého zajetí konečně dostane, vydá se na dalekou cestu přes mrazivou divočinu. Na své cestě se následně setká s nečekaným spojencem, kterým se stane tajemná dívka jménem Frozen Girl (Khamisa Wilsher), obě tak začnou následovat zářící Polárku. Ale žádná klidná cesta to nebude, protože výše zmínění nájezdníci se rozhodně nehodlají jen tak vzdát. 

O scénář a režii se postarala kanadská režisérka jménem Kirsten Carthew, která v roce 2016 natočila dobrodružné drama Půlnoční slunce. Režisérka taktéž prohlásila, že film bude především zkoumat vztah mezi člověkem a přírodou, zároveň bychom také měli očekávat určité motivy z řecké mytologie. Co přesně to bude znamenat? To se necháme překvapit. Ve snímku se dále dočkáme herců jako Muriel Dutil, Kara Wooten, Dinah Gaston, Antoinette Greenoliph a Karen Hanna.

Oficiální premiéra na výše zmíněném festivale je stanovená na 14. 7. 2022.