Tak se nám ty obavy nakonec opravdu naplnily. Pokračování chváleného Batmana (2022), v němž hlavní úlohu ztvárnil Robert Pattinson, se do našich kinosálů mělo dostat v říjnu roku 2025. Server Variety ale nyní hlásí, že premiéra filmu se musela odložit o celý jeden rok. Nové datum premiéry je nyní 2. 10. 2026.

Jedním z důvodů odkladu by mohl být především fakt, že natáčení odstartuje mnohem později, než se předpokládalo. Zcela původně měla první klapka padnout už někdy v listopadu minulého roku, to však zhatily loňské stávky herců a scenáristů, v rámci čehož byl start hlavní části produkce odložen na březen. Po tomto oznámení jsme se ale dočkali ujištění, že datum premiéry na rok 2025 se měnit nebude. 

Před pár měsíci jsme se ale dozvěděli, že první klapka nakonec padne až někdy během letošního srpna, přičemž tehdy to také vypadalo, že ještě ani není dokončený scénář. Tudíž vzhledem k těmto okolnostem vlastně není příliš překvapivé, že se premiéra filmu musela nakonec odložit. Holt se budeme muset obrnit trpělivostí, ale snad se nakonec dočkáme důstojného, neodfláknutého a řádně uspokojivého pokračování se vším všudy.

Robert Pattinson si každopádně zopakuje roli netopýřího strážce města Gotham, server World of Reel před měsíci uvedl, že se očekává návrat Zoë Kravitz jako Seliny Kyle/Catwoman, Andyho Serkise jako Alfréda, Jeffreyho Wrighta jako komisaře Gordona, Colina Farrella jako Penguina a Barryho Keoghana jako Jokera.

O režii se opět postará Matt Reeves, který na scénáři k dvojce pracoval spolu s filmařem Mattsonem Tomlinem (Matka versus android).

Pokračování Batmana není jediným filmem, který u Warnerů dostal nové datum premiéry. Nová filmová verze Frankensteinovy nevěsty od herečky a filmařky Maggie Gyllenhaal (Temný rytíř), která ponese název „The Bride“, převezme Batmanovo původní datum uvedení, tedy 3. 10. 2025.

Opozdí se také gangsterské drama Alto Knights, které místo 15. 11. 2024 dorazí až 21. 3. 2025.

A ještě tu máme nový a hvězdně obsazený film Paula Thomase Andersona, kterému Warneři stanovili premiéru na 8. 8. 2025.