Na konci podzimu minulého roku vyšlo najevo, že Paul Thomas Anderson, extrémně talentovaný režisér a scenárista, kterému vděčíme za filmové skvosty jako Magnolia (1999), Až na krev (2007) a Nit z přízraků (2017), připravuje svůj další film. A i přestože ještě stále neznáme název a hlavní zápletku, už se k nám dostaly zvěsti o tom, kdo by se něm mohl objevit.

V dalším filmu slavného režiséra by si podle všeho měli zahrát Joaquin Phoenix, Viggo Mortensen, Leonardo DiCaprio a Regina Hall, což rozhodně není vůbec špatná skvadra. Stále se sice ještě nejedná o oficiálně potvrzené obsazení, ale minimálně Phoenixova přítomnost by nás moc nepřekvapila. Oscarový herec si už totiž zahrál ve filmech Mistr (2012) a Inherent Vice (2014), které Anderson natočil také.

Viggo Mortensen je samozřejmě tváří Aragorna z trilogie Pána prstenů, Leonarda DiCapria letos uvidíme ve skvěle vyhlížejícím snímku Zabijáci rozkvetlého měsíce a Regina Hall je zas jednou z hvězd komediálního seriálu Černé pondělí (2019). Ještě si ale počkáme na to, až bude účast herců skutečně potvrzena. 

Taktéž se zdá, že Anderson svůj nový film natočí pod ochrannými křídly Warnerů, ke kterým se po téměř deseti letech vrací. Své předešlé dva filmy, tedy výše zmíněná Nit z přízraků a Lékořicová pizza (2021), totiž natočil pod dohledem studia Universal. Ze zpráv z minulého roku jsme se také dozvěděli, že tvůrci údajně hledají herečku ve věku 15-16 let, která by měla být fyzicky zdatná a mít zkušenosti s bojovým uměním.

Natáčení mělo odstartovat někdy během tohoto léta v Los Angeles, ale není známo, zda to i nadále platí. Je možné, že chystanou produkci nějak negativně ovlivnila momentální stávka scenáristů, ale zatím to potvrdit nemůžeme.

I přestože stále nevíme, o čem chystaný Andersonův snímek bude, režisér v minulosti několikrát prohlásil, že by jednoho dne rád natočil film z L.A., jenž by se odehrával ve 40. letech a zaměřoval by se na uměleckou a hudební scénu afroamerické komunity. Je ale samozřejmě možné, že ve výsledku se z toho vyklube něco úplně jiného. 

Paul Thomas Anderson také nedávno spojil síly s režisérskými velikány Steven Spielbergem a Martinem Scorsesem, se kterými dohlíží na kreativní strukturu televizní sítě Turner Classic Movies (TCM), jenž obsahuje řadu hollywoodských filmových klasik.

I přestože byl na Oscara nominován hned desetkrát, zlatou sošku Akademie zatím nikdy nezískal. Ale pevně věříme, že se to jednoho dne změní!