Už nějaký ten čas víme, že herečka Maggie Gyllenhaal, která před několika lety filmovém světu nadělila svůj režijní debut Temná dcera (2021), to za kamerou zkusí znovu. Pod dohledem Warnerů totiž připravuje novou verzi Frankensteinovy nevěsty, známého hororu ze 30. let, který lze považovat za pokračování Frankensteina (1931) od Jamese Whalea. Letošní rok bude navíc zásadní, protože snímek konečně vstoupí do hlavní fáze produkce, první klapka by měla padnout ještě někdy během prvního čtvrtletí.

Obsazení se nám navíc dále hezky rozrůstá. K filmu se připojila talentovaná irská herečka Jessie Buckley, která se například objevila v seriálu Černobyl (2019) a horůrku Men (2022). Objevila se i ve zmíněné Gyllenhaalině Temné dceři. Navíc se zdá, že to nakonec bude právě Buckley, nikoliv Penélope Cruz, která nemrtvou Frankensteinovu nevěstu ztvární. 

Dále se k obsazení ještě připojila Annette Bening, na Oscara nominovaná americká herečka, kterou můžeme znát z povedených titulů jako Valmont (1989), Mars útočí! (1996) a Americká krása (1999). Zatím však není známo, koho přesně si zahraje.

Hlavní dějová linie by se měla odehrávat ve 30. letech, sledovat tak budeme osamělé Frankensteinovo monstrum, které se vydává do Chicaga, aby vyhledalo doktora Euphronia. Od toho chce, aby pro něj stvořil družku. Oba tak následně oživí zavražděnou mladou ženu, z níž se tak stane Nevěsta. Ta se ovšem bude zcela vymykat jejich představám. Romance mezi ní a monstrem však přitáhne pozornost jak policie, tak i radikálního společenského hnutí.

Snímku se zatím říká The Bride (Nevěsta), ale je možné, že se ještě název změní. Dále se můžeme těšit na hvězdy jako Christian Bale (Temný rytíř), Peter Sarsgaard (The Batman) a již zmíněná Penélope Cruz (Ferrari).

Datum premiéry zatím snímek nemá, odhadem by ale mohl dorazit někdy během roku 2025.