Téměř před celými dvěma roky se k nám dostala milá, poutavá a poměrně dobře hodnocená česká pohádka Princezna zakletá v čase, která byla u nás jednu dobu dokonce i nejsledovanějším filmem v éteru. Tvůrci se proto po očividném úspěchu rozhodli, že natočí i druhý díl. A nyní zde máme konečně plnohodnotný oficiální trailer, na který se můžete podívat výše. A pozor! Mihne se v něm i náš milovný Killer! Tak schválně… kdo ho v upoutávce najde jako první?

Jak může být z traileru vidno, ve druhém díle bude tentokrát hrát hlavní roli léčitelka a alchymistka Amélie (Eliška Křenková), která byla nejlepší kamarádkou princezny Elleny (Natalia Germani). Ta kdysi bývala studentkou na slavné alchymistické univerzitě ve městě Ayra. A přesně do té se také v nadcházejícím pokračování podíváme. Nové hrátky s časem budou ve druhém díle mít také svou roli, ale v určitém ohledu se od minula budou přeci jenom v něčem lišit. Dvojka by se taktéž měla ještě více ponořit do žánru fantasy, přičemž se svou velkolepostí se pokusí překonat díl první. 

O režii druhého dílu se opět postaral Petr Kubík, který o pokračování prohlásil následující:

,,V pokračování jsme nechtěli opakovat stejnou premisu děje, jako v prvním dílu. Proto jsme se rozhodli dát runu času Amélii, na kterou má nyní ale úplně odlišný účinek. Rozštěpí jí v čase – proto se ve filmu objevuje její současná verze, ale i verze z minulosti. I v druhém díle si tedy hrajeme s časem.“

Celé hrdinské trio bude samozřejmě také uzavírat Jan z Calderonu, kterého opět ztvární Marek Lambora. Dále se ale také můžeme těšit na herce jako Simona Zmrzlá, Vojtěch Kotek, Jan Révai, Martin Písařík, Jakub Ouvín, Veronika Freimanová, Roman Zach, Vladimír Polák, Pius Okaba, Karel Dobrý a samozřejmě ten nejdůležitější z nich… Marek Čabák!

A pokud vás zajímá, jak se taková řádně promakaná pohádka vlastně točí, určitě se podívejte na naši reportáž níže! 

Druhý díl si přirozeně vzali na starost stejní tvůrci, co se postarali i o díl předešlý. To znamená, že scénář si opět vzali pod palec Lukáš Daniel Pařík a Petr Kubík. První díl slavil na naše poměry vcelku velký úspěch i na Netflixu. Určitým problém se však staly peníze, nicméně díky fanouškovské základně, která celý projekt podpořila téměř jedním milionem korun, už dvojce nic nestále v cestě.

Oficiální premiéra je stanovená na 17. 11. 2022.