Očekávaná sci-fi nálož v podobě pokračování povedené Duny, o kterou se postaral režisér Denis Villeneuve, k nám nakonec dorazí až v roce 2024. A než vyjde nějaký ten další husinu nahánějící oficiální trailer, níže si můžete prohlédnout novou várku plakátů, které nám představí ty nejpodstatnější postavy druhého dílu.

Kromě Paula Atreida (Timothée Chalamet), hlavního hrdiny, který se na planetě Arrakis pokusí obnovit pořádek, nám plakáty ukážou nejenom další staré známé, ale i některé nováčky. Mezi ně patří například princezna Irulan Corrino (Florence Pugh), Lady Margot (Léa Seydoux), císař Shaddam Corrino IV. (Christopher Walken) a Feyd-Rautha Harkonnen (Austin Butler). 

Jelikož stávka herců před nějakým časem skončila, hvězdy z filmu se nyní mohou opět připojit k propagaci filmu. Kdyby nebylo stávky, druhá část Duny by už nějaký čas válcovala kina, představitelé studií Warner Bros. a Legendary Pictures se však rozhodli premiéru odložit až na příští rok, aby herci měli možnost film před vydáním ještě propagovat. Film by tak díky tomu mohl mít i lepší tržby. Právě komerční úspěch druhého dílu bude mít zásadní vliv na to, zda se uskuteční Villeneuveova vize o třech filmech.

Už nějaký čas víme, že režisér před nějakou dobou zřejmě začal psát scénář k filmové adaptaci Spasitele Duny, v němž bude Paulův příběh pokračovat. Tržby druhého dílu ale rozhodnou, zda jí Warneři a studio Legendary dají zelenou. V tomto ohledu jsme ale poměrně dost optimističtí, protože první část si v kinech vedla skvěla, obzvlášť s ohledem na fakt, že souběžně premiérovala i na HBO Max. Samozřejmě bychom to ale neradi zakřikli. 

Na scénáři k chystanému druhému dílu s Villeneuvem opět pracoval Jon Spaihts (Prometheus, Doktor Strange).

Dále se můžeme těšit na návrat herců jako Rebecca Ferguson, Zendaya, Stellan Skarsgård, Javier Bardem, Dave Bautista a Josh Brolin.

V našich kinech se snímek objeví 29. 2. 2024.