Předělávání legendárních knižních děl do komiksů je již v naší společnosti silně zakořeněno, ne však všechny tyto pokusy dopadnou dobře. To však neplatí pro velmi úspěšnou komiksovou adaptaci Temné věže, kterou před více než 15 lety napsal americký legendární hororový spisovatel Stephen King (To, Řbitov zvířátek, Osvícení).

Jedná se celkově o 7. díl Temné věže a 2. díl podtitulu Pistolník. Celý název tohoto scifi/fantasy/westernového komiksu je tedy Temná věž 7: Pistolník 2: Sestřičky z Elurie. Za scénářem komiksu stojí americký spisovatel Peter David (Trilogie Moderní Artuš, knihy Star Trek) a americká autorka Robin Furth (Temná věž 4, 5, 6). Komiks ilustrovali francouzský umělec Richard Isanove (Savage Wolverine, Man with No Name) a brazilský komiksový kreslíř Luke Ross (Star Wars- Thrawn, Star Wars - Darth Maul). Do českého jazyka dílo přeložila Linda Bartošková.

V tomto odstavci bych chtěl trochu nastínit děj, takže čtenáři, co nečetli předešlé díly, přeskočte tuto část, abyste se vyvarovali spoilerům! Hlavní hrdina, pistolník Roland Deschain, se ocitá na pokraji smrti a dostává se do péče jeptišek. Nejedná se však o obyčejné jeptišky, protože tyto se ho nesnaží uzdravit, ale plánují jeho smrt. Pistolník však nemá po zranění dostatek sil na to, aby v tom těmto "mrtvolným děsivým bytostem dokázal zabránit".

Komiks vydává nakladatelství CREW v českém jazyce. V těchto okamžicích by měl být k dispozici ve všech větších knihkupectvích. Pokud nemáte s touto sérií zkušenost, ale zaujala Vás, můžete samozřejmě zakoupit starší díly a k tomuto titulu se postupně dočíst.