Warneři nám nadělili velice milé překvapení. Už po necelých dvou měsících nám ukázali další oficiální trailer na druhou část filmové Duny, který má tentokrát solidní 3 minuty. A opět se jedná o podívanou, ze které padá brada na zem. Na nejnovější upoutávku se můžete podívat výše.

V chystaném pokračování se Paul Atreides (Timothée Chalamet), jenž se se svou matkou Jessikou (Rebecca Ferguson) ukrývá mezi domorodými fremenskými kmeny planety Arrakis, hodlá vydat na cestu pomsty za smrt svého otce Leta (Oscar Isaac) a ztrátu domova. Za to je mimo jiné zodpovědný císař Shaddam Corrin IV. (Christopher Walken), kterého nám nejnovější trailer konečně ukáže. Spolu s ním se v traileru mihne také nejenom jeho dcera Irulan (Florence Pugh), ale i smrtící Feyd-Rautha Harkonnen (Austin Butler), se kterým si rozhodně není radno zahrávat. 

Těšit se můžeme i na více interakcí mezi Paulem a fremenkou Chani (Zendaya), která by měla ve druhé části dostat mnohem více prostoru. Paul samozřejmě ještě nebude mít úplnou důvěru jejího kmene, ovšem jak už bylo z předchozí upoutávky zřejmé, všem vytře zrak ve chvíli, kdy se pokusí osedlat obrovského písečného červa planety.

Dojde i na znovushledání se zbrojmistrem Gurneym Halleckem (Josh Brolin), který evidentně změří síly s Glossuem Rabbanem Harkonnen (Dave Bautista). A když už o zlotřilém rodu mluvíme, samozřejmě nebude chybět ani Stellan Skarsgård jako záporák Baron Vladimir Harkonnen, který prahne po Paulově hlavě. Celkově má trailer opět naprosto parádní náboj, ze kterého člověk dostává husí kůži, doufejme tudíž, že nás nezklame ani samotný film. 

Dále se ve filmu objeví ještě Léa Seydoux jako mazaná Lady Margot, Javier Bardem jako vůdce fremenů Stilgar, Charlotte Rampling jako Gaius Helen Mohiam, Ctihodná matka organizace Bene Gesserit a Stephen McKinley Henderson jako Thufir Hawat.

Režie se opět chopil Denis Villeneuve, který na scénáři pracoval spolu s Jonem Spaihtsem. Vrátil se i kameraman Greig Fraser, který za první díl minulý rok vyhrál Oscara.

Oficiální premiéra je stanovená na 2. 11. 2023.