Produkce druhé řady fantasy seriálu Pán prstenů: Prsteny moci (2022) jen o chlup unikla stávce herců z minulého roku, protože natáčení skočilo jen několik týdnů před jejím startem. Díky tomu se i nadále počítá s tím, že další sezóna bude premiérovat někdy během letošního roku.

Server The Hollywood Reporter navíc hlásí, že showrunneři Patrick McKay a John D. Payne podepsali novou smlouvu s Amazon MGM Studios, v rámci čehož už začínají s prvotními pracemi na třetí sezóně. Nová smlouva jim také umožnila založit vlastní produkční společnost jménem 10:40 PM Productions. Nutno dodat, že třetí řada ještě nedostala od Amazonu zelenou, jeho producenti ale zřejmě stále počítají s plánem nadělit seriálu až 5 sezón. 

Druhá řada se nachází v postprodukci už od loňského léta, tudíž první trailer by nám mohl Amazon nadělit už v nejbližší době. Oba dva showrunneři tvrdí, že další kapitola z Druhého věku Středozemě bude po všech stránkách ,,větší a lepší“. Producent Vernon Sanders taktéž lákal na mnohem drsnější a temnější podívanou s rychlejším tempem, která bude obsahovat působivé bitevní sekvence.

Předešlá a diváky velice rozporuplně přijímaná řada sice po vydání prvních dvou epizod hlásila rekordní sledovanost, ale posléze vyšlo najevo, že mnoho diváků celý seriál ani nedokoukalo, tudíž zas tak působivá čísla Prsteny moci zřejmě neměly. Tak uvidíme, nakolik dobře si povede další nálož.  

O chystaném příběhu toho víme jen málo, podle předešlých zpráv se máme těšit na jakousi velkou a přes dvě epizody trvající bitvu v Eregionu, které se zúčastní Arondir (Ismael Cruz Córdova), Elrond (Robert Aramayo) a zřejmě i padouch Adar, jehož tentokrát ztvární Sam Hazeldine.

Pokud bychom se mrkli na to, co už seriál z historie Druhého věku ukázal, zřejmě se můžeme těšit na Válku elfů se Sauronem, ve které se Temný pán rozhodne uchvátit prsteny moci násilím. Opět se navíc začalo šuškat o tom, že se ve druhé sezóně objeví i Tom Bombadil, ale to zatím stále nemáme potvrzené.

Druhá řada bude na službě Amazon Prime Video premiérovat někdy během letošního roku.