Tak to vypadá, že Záhada Blair Witch není jediná hororová série, kterou chce studio Lionsgate vytáhnout z hrobu. Nyní totiž upírá zraky na Kostku, slavný nízkorozpočtový snímek z roku 1997, ve kterém se několik lidí ocitá ve zvláštním a extrémně nebezpečném vězení, přičemž každá cela je ve tvaru kostky. Musí tak všichni spolupracovat, aby mohli utéct, ovšem problém je ten, že v mnohých místnostech na ně číhají smrtonosné pasti. Na základě úspěchu filmu pak vznikly ještě dva další díly, Kostka 2 – Hyperkrychle z roku 2002 a Kostka 0 z roku 2004. Oba filmy už ale zaznamenaly výrazně horší reakce, tudíž nebylo divu, že celá série šla následně do kytek. To ale hodlá změnit právě studio Lionsgate.

Společnost se momentálně údajně poohlíží po dobrých námětech na reboot Kostky, který by celé sérii vdechl zbrusu nový život. V roce 2015 se zdálo, že by s novou verzí mohl přijít slavný scenárista Jon Spaihts, který se především specializuje na sci-fi. Je například zodpovědný za scénář ke vcelku zábavnému snímku Pasažéři z roku 2016. Taktéž se podílel na tvorbě Promethea a Duny, za kterou byl navíc nominován na Oscara. Producentem filmu se měl stát Roy Lee. Jeho verze však nakonec nikdy nevznikla, nyní je proto otázkou, zda si chystaný reboot některé prvky z jeho vize nevypůjčí.

Rozpočet původní Kostky činil pouhých 350 tisíc dolarů, přičemž následně se jí v kinech podařilo vydělat až 9 milionů. Film se taktéž dočkal japonského remaku, který vyšel minulý rok. Pozitivními reakcemi se ale bohužel příliš chlubit nemůže. Lionsgate se snaží podobně obnovit i Záhadu Blair Witch, u které by se studio rádo vrátilo k původním kořenům, ale vzhledem k tomu, že found footage žánr už je poměrně otřepaný, tak bude muset vyrukovat s něčím originálním. Co se týče rebootu Kostky, tak na další informace si budeme muset ještě počkat.