Po měsících příprav se konečně rozjela hlavní část produkce chystaného seriálového spin-offu Batmana Matta Reevese, který se zaměří na slavného padoucha Oswalda Cobblepota alias Penguina (Colin Farrell). A pokud jste snímek o netopýřím strážci Gothamu v podání Roberta Pattinsona už viděli, počítejte s tím, že seriál bude podobně temnou podívanou.

Samotný příběh první řady by se měl odehrávat hned po událostech zmíněného snímku z minulého roku, to znamená v době, kdy se Penguin připravuje převzít moc nad gothamským podsvětím. Končit by zas měl někdy těsně před začátkem filmového pokračování, jehož se dočkáme v roce 2025. Sarah Aubrey, která má na starost obsah pro HBO Max, tak v rozhovoru pro Variety z konce podzimu minulého roku prozradila, že seriál bude v podstatě určitým mostem mezi oběma filmy. Děj by se měl taktéž zaměřit nejenom na Oswaldův soukromý život, ale i ten zločinecký. A přesně ten by mu měla komplikovat nová postava. 

Tou se stane Sofia Falcone, jejíž otec je samozřejmě známý batmanovský padouch Carmine Falcone, tehdejší vůdce zločineckého podsvětí Gothamu, kterého ve filmovém Batmanovi ztvárnil John Turturro. V seriálu si Sofii zahraje sympatická Cristin Milioti, přičemž nedávno unikla ven také fotka z natáčení, na které si ji můžeme v kůži Sofie prohlédnout. Nad její rolí v seriálu zatím visí otazník, ale údajně by měla s Penguinem bojovat o kontrolu nad Gothamem. Je taktéž možné, že seriál nám představí další členy Falconeho zločinecké rodiny, jmenovitě by se měl v seriálu například objevit Sofiin bratr Alberto. Ale i kdyby to byla pravda, Sofia by i tak měla ze všech hrát tu nejpodstatnější roli.

Dále bychom se v seriálu měli dočkat mafiána Salvatora Maroniho, kterého si má zahrát charismatický Clancy Brown. Zatím ale není jasné, nakolik velkou roli bude v příběhu hrát, ale vzhledem k tomu, že se v původních komiksech jedná o člověka, který je de facto zodpovědný za zrod Two-Face z Harveyho Denta, možná bychom jeho úlohu neměli podceňovat. 

Také se zdá, že minimálně v jedné epizodě bude mít svou chvilku slávy i sám Pattinsonův Batman, ale neradi bychom to zakřikli. Ať už to bude jakkoliv, nadcházející Penguinův seriál má být drsnou mafiánskou podívanou, která se má v mnohém podobat legendárnímu snímku Zjizvená tvář z roku 1983.

Showrunnerkou a hlavní scenáristkou se stala Lauren LeFranc, která v minulosti pracovala na sériích jako Chuck, Agenti S.H.I.E.L.D. a Impulse. O režii prvních dvou epizod se má postarat filmař Craig Zobel, který například natočil parádní seriál Mare z Easttownu, tudíž projekt se zdá být v dobrých rukou.

Seriálu se dočkáme na HBO Max, zatím ale nevíme, kdy přesně k tomu dojde.