Režisér Ridley Scott měl minulý rok plné ruce práce nejenom s propagací Napoleona, ale hlavně s natáčením pokračování svého slavného snímku Gladiátor. Hlavní část produkce neprobíhala zrovna hladce, krátce po padnutí první klapky došlo k závažné nehodě, po níž šest členů štábu skončilo s popáleninami, o nějaký čas později pak udeřila stávka herců, která natáčení na nějaký čas pozastavila. Sám Scott v nedávném rozhovoru pro IndieWire sdělil, že ono zdržení kvůli stávkám bylo obzvlášť otravné.

Zdá se ale, že tato trnitá cesta je konečně u konce. Server DiscussingFilm hlásí, že konečně padla poslední klapka, tudíž snímek může zamířit do vod postprodukce. Níže se můžete podívat na fotku, na které se nachází jak Ridley Scott, tak i Paul Mescal, hlavní hvězda chystaného filmu, která ztvární již dospělého Lucia z jedničky. O ději toho stále víme pramálo, ale měl by se podle všeho odehrávat asi 25 let po událostech původního Gladiátora. 

Co se týče obsazení, tak navracející se tváří bude Connie Nielsen. Ta si tak zopakuje svou roli Luciovy matky Lucilly. V prvních verzích scénáře se měl údajně objevit i Russell Crowe jakožto Maximus, který by se zřejmě vrátil skrze flashbacky, ale s jeho přítomností bychom nakonec počítat neměli.

Nevrátí se zřejmě ani Djimon Hounsou jako Maximův přítel a gladiátor Juba, u něhož to nějakou dobu vypadalo, že by se v pokračování měl objevit. Herec ale ke konci minulého roku uvedl, že s ním počítat nemáme.

Těšit se ale můžeme na nové tváře, v Gladiátorovi 2 se totiž objeví hvězdy jako Joseph Quinn (Stranger Things), Pedro Pascal (Mandalorian, The Last of Us) a Denzel Washington (Spojenec, The Tragedy of Macbeth). 

O scénář se postaral David Scarpa, který po Scotta napsal i výše zmíněného Napoleona a snímek Všechny prachy světa (2017). Dále hrají Fred Hechinger, Derek Jacobi, Lior Raz, Peter Mensah a Matt Lucas.

Do našich kin by se mělo pokračování dostat 21. 11. 2024.