Studio Universal Pictures Home Entertainment nedávno vypustilo do světa nový trailer snímku Our Friend od americké režisérky Gabriely Cowperthwaite. Sociální drama, které se v průběhu roku 2019 objevilo na řadě filmových festivalů, se chystá v této nelehké době povzbudit diváky oslavou přátelství.

Snímek vypráví inspirativní a neobyčejný příběh americké rodiny, který je postaven na pilířích skutečných událostí. Domácnost novináře Matta, jeho impulzivní manželky Nicole a dvou mladých dcer zasáhne těžká životní zkouška v podobě diagnostikované rakoviny paní domu. Vzhledem k tomu, že žurnalistika nenabízí moc prostoru pro osobní rozvoj v oblasti rodičovství či správy střechy nad hlavou, přijde na scénu nejlepší přítel páru Dane Faucheux s nabídkou pomoci.

Přečtěte si také: Kriminální drama I’m Your Woman má nový trailer, v hlavní roli se objeví Rachel Brosnahanová

Vyraženými dveřmi od motelového pokoje a dalšími podobnými přešlapy vnáší do snímku postava nezištného pomocníka komediální prvky, jimiž odlehčuje atmosféru tíživé reality nemoci a blížící se smrti. Zbytek rodiny si tak díky jeho přítomnosti může o něco snadněji zvykat na novou každodennost, která navzdory očekávání nezavrhuje ani pořádání večírku na počest jednoho z nejdůležitějších amerických svátků v roce.

Říká se, že v nouzi poznáme přítele. Právě toto heslo prostupuje celým snímkem Our Friend, který sofistikovaně poukáže na skutečné životní hodnoty přesně 22. ledna 2020, kdy se objeví ve vybraných kinech a na VOD. V hlavních rolích se objeví známé tváře, jimiž jsou Dakota Johnson, Jason Segel nebo Casey Affleck.