Kariéra legendárního amerického herce Dustina Hoffmana se v roce 2017 ocitla v problémech poté, co ho v rámci hnutí Me Too hned několik žen obvinilo ze sexuálního obtěžování a napadání. Herec toho posléze moc nenatočil, objevil se například v italském thrilleru L'uomo del labirinto (2019) a o pár let později v nízkorozpočtových a nepříliš známých amerických filmech Sam & Kate (2022) a Druhá šance (2022).

Letošní rok je však obdobím jeho pozvolného návratu k vysokorozpočtovým produkcím, nejenže jsme jeho hlas mohli slyšet v animáku Kung Fu Panda 4, ale také se objeví i ve hvězdně obsazeném a rozporuplně přijímaném snímku Megalopolis od Francise Forda Coppoly.

A server Deadline nyní hlásí, že Hoffman ztvární jednu z předních rolí v chystaném krimi thrilleru jménem Tuner

O příběhu toho zatím moc nevíme, podle všeho se ale má zaměřit na talentovaného ladiče pian, jehož život se obrátí vzhůru nohama po zjištění, že jeho pečlivé ladění lze také uplatnit při vloupávání do trezorů.

Spolu s Hoffmanem by si ve filmu měl zahrát také britský herec Leo Woodall, který se objevil v seriálech jako Bílý lotos (2021) a letošní Jeden den. Příští rok ho také uvidíme v chystaném čtvrtém díle o Bridget Jonesové. Natáčení by mělo začít někdy během příštího měsíce v kanadském Torontu.

O režii filmu se postará Daniel Roher, který získal Oscara v kategorii Nejlepší celovečerní dokument za titul Navalny, na nějž máme i recenzi. Zpracoval také scénář, na němž se ještě podílel Robert Ramsey (Nesnesitelná krutost). Kdy přesně ale snímek vyjde, zatím není známo.