Minulý měsíc jsme se dozvěděli, že Tom Cruise, který v posledních několika letech účinkoval v samých velkolepých akčních titulech, uzavřel novou dohodu o strategickém partnerství s Davidem Zaslavem, generálním ředitelem Warner Bros. Discovery. Cruise se tak k Warnerům po deseti letech vrací, aby se podílel na vývoji a celkové produkci řady nových filmů a franšíz, v nichž bude také účinkovat.

A právě v rámci smlouvy s Warnery už máme na obzoru filmový projekt, na němž bude Cruise spolupracovat s legendárním filmařem Alejandrem G. Iñárritu, který nám nadělil slavné kousky jako Amores perros - Láska je kurva (2000), 21 gramů (2003) a REVENANT Zmrtvýchvstání (2015). Cruise se slavným mexickým režisérem nedávno jednal, ovšem podle serveru Deadline se zdá, že už je nějaký čas na palubě. 

O ději nového filmu zatím nic nevíme, scénář by už ale každopádně měl být dokončený od minulého roku. Pracoval na něm jak Iñárritu spolu se scenáristkou Sabinou Berman, tak i Alexander Dinelaris a Nicolás Giacobone. Oba dva už s filmařem v minulosti pracovali na titulech Birdman (2014) a Bardo, falešná kronika několika pravd (2022).

Mimo jiné má na film, který Iñárritu natočí zřejmě v angličtině, dohlížet i studio Legendary Pictures, jež s Warnery spolupracovalo například na nové adaptaci Duny. Cruise by si každopádně měl ve filmu nejenom zahrát, ale také vykonávat úlohu jednoho z producentů. Zatím ovšem není známo, kdy přesně bychom se mohli filmu dočkat. 

Před nějakou dobou také vyšlo najevo, že Tom Cruise se možná objeví i v připravovaném desátém filmu Quentina Tarantina, který ponese název The Movie Critic, ale to zatím nemáme potvrzené.

A pozor, herec údajně jednal i o možném pokračování akční sci-fi Na hraně zítřka (2014), na které mnozí fanoušci čekají už skoro celé jedno desetiletí. Zda se ho skutečně dočkáme, je stále zatím ve hvězdách, ale vzhledem k výše zmíněné smlouvě mezi Cruisem a studiem Warner Bros., které za filmem stojí, se ony šance výrazně zvýšily. Tak uvidíme.

Cruise se mimo jiné objeví také v chystaném pokračování trháku Top Gun: Maverick (2022), které bylo oznámeno minulý měsíc.