Posledním filmem studia Warner Bros., ve kterém si zahrál Tom Cruise, byla povedená sci-fi Na hraně zítřka z roku 2014. Po deseti letech se ale hvězda z Mission: Impossible k Warnerům opět vrací, ovšem nikoliv pouze jako herec. Vyšlo totiž najevo, že Cruise uzavřel novou dohodu o strategickém partnerství s Davidem Zaslavem, generálním ředitelem Warner Bros. Discovery, a producenty Michaelem De Lucou a Pam Abdy.

Cruise se tak bude podílet na vývoji a celkové produkci řady nových filmů a franšíz, ve kterých by si zároveň měl i zahrát. Samozřejmě to zároveň neznamená konec spolupráce s jinými velkými společnostmi, Cruise bude například i nadále pracovat se studiem Paramount Pictures, která má pod palcem zmíněnou filmovou značku Mission: Impossible. 

K celé události se vyjádřili i producenti De Luca a Abdy, kteří uvedli následující:

,,Jsme nadšeni, že můžeme pracovat s Tomem, naprostou legendou filmového průmyslu. Od prvního dne bylo naší vizí vrátit toto ikonické studio na vrchol slávy. A když jsme poprvé jednali s Davidem Zaslavem, abychom si promluvili o vstupu do týmu Warner Bros: Discovery, řekl nám: ,Naším úkolem je přivést Warner Bros. zpět na vrchol, máme ty nejlepší zdroje, duševní vlastnictví a talenty v oboru. A potřebujeme dostat Toma Cruise zpět!´ To se dnes stává realitou. A my jsme o krok blíže k dosažení našich cílů. Jsme skutečně rádi, že můžeme Toma přivítat zpět ve Warner Bros.“

Pár vět prohodil i sám Tom Cruise, který zas uvedl:

,,Chovám nesmírný respekt a obdiv k Davidovi, Pam, Mikovi a celému týmu ve Warner Bros. Discovery, stejně tak i k jejich oddanosti filmům, filmovým fanouškům a kino zážitkům. Už se těším, až spolu začneme natáčet skvělé filmy!“ 

Zatím není známo, na které projekty od Warnerů si Cruise brousí zuby, připomeneme ale, že mezi nejznámější tituly od slavného studia, v nichž herec účinkoval, patří Riskantní podnik (1983), Interview s upírem (1994), Spalující touha (1999), Magnolia (1999) a Rock of Ages (2012). 

Návrat Cruise k Warnerům by také mohl souviset s nedávnými zvěstmi o tom, že Warner Bros. plánuje akvizici Paramountu. Zda k něčemu takovému ale dojde, ještě stále není jisté.

Holt se budeme muset překvapit, co s sebou přinese budoucnost. A jaké projekty vlastně Cruise ve spolupráci s Warnery chystá.