Komediální sérii Opuštěný, ve kterém se v hlavní roli objevil slavný herec Neil Patrick Harris, nedávno zastihl tragický osud. Téměř před měsícem jsme se dočkali zprávy o tom, že Netflix se rozhodl seriál pro druhou sezónu neobnovit a zaříznout ho. Zároveň ale vyšlo najevo, že producenti z MTV Entertainment Studios rozhodně nehodlali seriál zanechat na hromadě mrtvých projektů, kterou má zrovna Netflix obzvláště velkou. Pokusili se proto pro seriál najít jiný domov, aby mohl pokračovat dál, přičemž už před měsícem se nejideálnějším kandidátem jevila stanice Showtime.

A nyní je to konečně oficiální. Showtime skutečně vezme celý seriál pod svá ochranná křídla, přičemž mu nadělí i druhou řadu. Podle informací od serveru Deadline by navíc měli tvůrci dostat více svobody v tvorbě, druhá série by tudíž měla být o něco více provokativní. 

Příběh seriálu se zaměřuje na Michaela Lawsona (Harris), realitního makléře, kterému je něco přes čtyřicet a žije v New Yorku. Poté, co ho po sedmnácti letech opustil jeho partner Colin (Tuc Watkins), se musí Michael naučit pohybovat ve značně změněném světě randění, nebo zůstat po zbytek života svobodný. Ústředním tématem seriálu je také přátelství, přičemž tak Michael silně spoléhá na svou kolegyni Suzanne (Tisha Campbell), která mu poskytne podporu.

Netflix zcela původně seriál zrušil hlavně kvůli nízké sledovanosti, v rámci čehož se mu ani nepodařilo dostat se do netflixové TOP 10. Ovšem vzhledem k tomu, že Netflix pro tyto žebříčky používá systém, jenž měří především počet zhlédnutých hodin, přičemž epizody seriálu Opuštěný mají jen něco kolem půlhodiny, tak je to trochu nefér. 

O režii jednotlivých epizod se postarali Andrew Fleming, Zoe R. Cassavetes a Peter Lauer. Přesun Opuštěného by mohl dát jistou naději i dalším projektům, které se významné streamovací platformy rozhodly zrušit.

Zmínit tak můžeme například Válečnou jeptišku, kterou se Netflix rozhodl zaříznout po druhé sezóně. To vyvolalo u fanoušků pobouřené reakce, které dokonce vyústily i v odkoupení místa pro billboard s požadavkem obnovy seriálu pro třetí řadu, jenž stojí hned před sídlem Netflixu.

Showrunner Simon Barry se navíc nechal slyšet, že se ještě pokusí Válečnou jeptišku zachránit skrze jinou streamovací službu. Stále však není jisté, zda se mu to nakonec podaří.