Netflix se patrně rozhodl svou pověst nemilosrdného kata pozvednout na zcela novou úroveň. The Hollywood Reporter nedávno informoval o tom, že slavná streamovací služba se rozhodla zaříznout premiéry filmům The Inheritance a House/Wife, tudíž na platformě se nakonec neobjeví. Tou zásadní věcí je ale fakt, že oba dva snímky už jsou skoro kompletně dokončené, tudíž tvůrci už možná čekali hlavně na den oznámení, kdy jejich díla spatří světlo světa.

Ano, také jsme si hned vzpomněli na zrušenou Batgirl, kterou se zas rozhodlo usmrtit vedení ve Warner Bros. Discovery, nicméně o úplně stejný případ se nakonec nejedná. Na rozdíl od Batgirl, kterou už se vší pravděpodobností nikdo z nás nikdy neuvidí, se Netflix rozhodl oba dva zmíněné filmy prodat jiným studiím a platformám. Tudíž tvůrci ještě nemusí za nočního urputného deště v kleče vyřvávat do nebes hlasité: ,,Próóóč?!

Netflix přesně neuvedl, proč se na oba filmy vybodl, ale lze celkem bezpečně předpokládat, že to bude patrně kvůli slíbenému omezení výdajů na obsah služby a dalším plánům, které služba připravuje po odchodu tehdejšího spoluředitele Reeda Hastingse. The Inheritance pochází od režiséra Alejandra Bruguése, objevit se v něm mají hvězdy jako Rachel Nichols, Peyton List, Austin Stromwell a Bob Gunton. Snímek House/Wife zas pochází od filmařky Danis Goulet.

Zatím také není známo, kde přesně snímky skončí, ovšem je patrné, že Netflix se kromě seriálů neváhá zbavovat ani filmových projektů. Nutno ovšem zmínit, že není jediným katem ve streamovacím světě, AMC Networks začalo v posledních měsících zápolit s financemi, v rámci čehož zrušilo pro AMC+ celou řadu projektů. Za zmínku ovšem stojí série jako Demascus, 61st Street a Invitation to a Bonfire, které měly buď už kompletně dokončenou produkci, nebo se k jejímu dokončení blížily. 

Co se týče zmíněných dvou filmů, The Inheritance se má odehrávat v předvečer 75. narozenin miliardáře Charlese Abernathyho, který pozve své čtyři dospělé děti do svého domu, protože se obává, že ten večer ho něco přijde zabít. Abernathy tak svým potomkům přislíbí, že pokud ho udrží přes noc naživu, čeká je lákavá odměna. Pokud však zemře, nedostanou nic.

House/Wife zas má být thrillerem o matce, která se právě zotavuje z vážné nehody. Se svou rodinou se následně rozhodne přestěhovat se do supermoderního domu, o který se stará vyspělá umělá inteligence. Ta však může mít zlověstné úmysly.