Nakladatelství CREW je známé nejen vydáváním lokalizovaných komiksových svazků, ale také svým magazínem. Ten nám již několik let od revoluce přinášel jako první v Česku pořádnou komiksovou nadílku, kterou jsme do té doby nepoznali. První číslo vyšlo již v roce 1997 a přineslo nám pět komiksových příběhů, mezi kterými nemohl chybět Batman či Lobo.

Magazín CREW však není jediným plátkem, který můžeme od tohoto oblíbeného nakladatelství znát. Tím dalším je čtvrtletník Modrá Crew. Ten nabízí vždy přes sto barevných stran, dvě komiksové knihy v jednom svazku, uzavřené příběhy a hlavně obsah, který si sami čtenáři vyberou a o kterém hlasují na webových stránkách. Patnácté číslo, které bude brzy vycházet, nabídne něco, co potěší nejen fanoušky komiksu s japonskou tématikou, ale třeba i budoucí hráče očekávané PS exkluzivity Ghost of Tsushima.

Přečtěte si také: Ghost of Tsushima dostane svůj artbook, který bude vyveden v japonském stylu

Nové číslo totiž nabídne 3. a 4. díl fantasy komiksové série Okko. Za tou stojí francouzský autor a výtvarník s pseudonymem Hub (Humbert Chabuel), pro kterého je Okko prvním komerčním dílem. Příběh nás zanese do roku 1108, kdy velké klany pajanského císařství bojují nelítostně o moc. Hlavní hrdina Okko ve společnosti maskovaného Nobura, opilého mnicha Nošina a mladého Tikka, se vydávají na dlouhou pouť po sedmi klášterech, kde chtějí odhalit tajemství Zakázané knihovny. Cesta je však plná smrtících protivníků a prastarých sil, jež se dožadují krvavých obětí.

Původně měla Modrá Crew 15 vyjít v dubnu/apríli tohoto roku. Kvůli koronakrizi byla však přesunuta na 28. července/júla. Toto datum vydání by mělo být již pevné. My už se na vydání opravdu moc těšíme, protože komiksů s tématikou, která se podobá japonskému středověku, není nikdy dost.