K překvapení mnohých jsme se nedávno dozvěděli, že HBO připravuje seriálový spin-off na Hru o trůny, který se zaměří na dobrodružství Jona Snowa po událostech poslední řady původního seriálu. Tvorba spin-offu byla původně nápadem herce Kita Haringtona, který si svou nejslavnější roli opět zopakuje. Údajně to byl také on, kdo si pro seriál vyhlídl showrunnery a scenáristy, ovšem jejich jména zatím neznáme. Jelikož se ale má spin-off odehrávat po událostech Hry o trůny, nabízí se otázka, zda bychom se v něm mohli dočkat ještě dalších známých postav. Tedy samozřejmě kromě zrzouna Tormunda, se kterým snad tvůrci počítají! Sansa a Bran mají plné ruce práce s vládnutím, tudíž z bývalých hrdinů je nejideálnějším kandidátem člověk, ke kterému měl Jon vždycky velice blízko. Arya Stark.

Maisie Williams, představitelka odvážné členky rodiny Starků, která je v podstatě zodpovědná za zkázu Bílých chodců, v nedávném rozhovoru pro People odhalila, že je rozhodně otevřená možnosti vrátit se do dospěláckého světa G. R. R. Martina. Co se týče její možné účasti ve výše zmíněného spin-offu, který zatím nese pracovní název SNOW, tak prohlásila následující:

,,Je to samozřejmě velmi vzrušující vyhlídka, takže nikdy neříkej nikdy. Stále se toho tolik učím od fanoušků, které potkávám... a oni mi vždy vyprávějí o částech ze seriálu, které milují, o částech, které pro ně byly smysluplné. Mám pocit, že se to všechno svým způsobem právě teď učím poprvé. Takže si pořád tak nějak dávám dohromady, co by to podle mě mělo být, co by lidi potěšilo a co by mě jako herečku také naplňovalo. Nemůžeme prostě dělat to samé, co jsme dělali – musí to být nové.“

Nutno také dodat, že spousta fanoušků na sociálních sítích projevilo přání, aby místo Jona dostala seriál právě Arya. Což by upřímně možná skutečně byla rozumnější volba, ale uvidíme, co s našim dědicem Železného trůnu provedou. Jelikož ale má Arya stále velkou fanouškovskou základu, je rozhodně možné, že se ve spin-offu objeví také. To ale ukáže čas. 

Na výrobě seriálu se podílí i G. R. R. Martin, ten ve svém blogu nedávno napsal, že Kit Harington ho spolu se svým týmem navštívil v Santa Fe, kde o jeho vizi hovořili. A kdy bychom se seriálu mohli dočkat? Inu, rozhodně to nějaký pátek potrvá. Celý projekt je v podstatě ještě v plenkách, navíc určitě se bude jednat o nákladnou produkci, tudíž odhadem by seriál mohl premiérovat až někdy v roce 2025, možná už 2024. Ale to jsou opravdu jen pouhé odhady.