Že v našich krajích nelze natočit slibně vyhlížející fantasy podívanou? Ale kdeže, pokud vás o tom nepřesvědčil první oficiální trailer na pokračování Princezny zakleté v čase, možná to dokáže ten druhý, na který se můžete podívat výše.

A i přestože ještě nevíme, zda bude mít druhý díl u diváků podobný úspěch, zpracování upoutávky je jednoznačně správně epické. Jak už nějaký ten pátek víme, v pokračování převezme otěže hlavní protagonistky léčitelka a alchymistka Amélie (Eliška Křenková), která byla nejlepší kamarádkou princezny Elleny (Natalia Germani). Schopná Amélie kdysi bývala studentkou na známé alchymistické univerzitě ve městě Ayra, do které se naše hrdinské trio, jež uzavírá také Jan z Calderonu (Marek Lambora), podívá. 

A jelikož musí film opět dostát svému názvu, samozřejmě můžeme počítat s tím, že se dočkáme dalších hrátek s časem. Samotnou runu času však bude mít tentokrát Amélie, na kterou ovšem bude mít zcela jiný účinek. Přesněji mladou alchymistku v časoprostoru rozštěpí, v rámci čehož se v příběhu dočkáme dvou Amélií. Jedna ze současnosti a druhá z minulosti.

Hrdinská trojice (nebo snad čtveřice?) však bude na výše zmíněné univerzitě muset najít spojence. Na scénu totiž přichází mocné zlo v podobně tajemného alchymisty, který hodlá ovládnout všech pět hlavních prvorun, aby získal veškerou moc nad magií. Pokud se mu to podaří, nic mu už nebude stát v cestě.

Druhý díl by se taktéž měl ještě více ponořit do žánru fantasy, přičemž se svou velkolepostí se pokusí překonat první film. 

O režii druhého dílu se opět postaral Petr Kubík, který zpracoval scénář spolu se skladatelem Lukášem Danielem Paříkem.

Dále se v očekávaném snímku objeví herci jako Simona Zmrzlá, Vojtěch Kotek, Jan Révai, Martin Písařík, Jakub Ouvín, Veronika Freimanová, Roman Zach, Vladimír Polák, Pius Okaba a Karel Dobrý. Velkou roli by měl v pokrčování hrát také Vojtěch Kotek, kterého jsme si v druhé upoutávce mohli i lépe prohlédnout.

A samozřejmě nesmíme zapomenout na toho absolutně nejdůležitějšího hereckého nováčka, který celý film povznese za hranici úžasnosti a skvostu, samotného Marka Čabáka! Takže už jen z toho důvodu byste si neměli nechat film ujít!

Oficiální premiéra je stanovená na 17. 11. 2022.

A pokud vás zajímají další podrobnosti, určitě se níže podívejte na naši reportáž, kterou jsme zveřejnili na konci léta.