Režisér Christopher Nolan nám v půlce léta nadělí svou novou filmovou bombu. Doslova. Pomalu se nám totiž blíží premiéra jeho nejnovějšího snímku jménem Oppenheimer, který se zaměří na titulního teoretického fyzika (Cillian Murphy), jenž stál za vznikem první atomové bomby. Studio Universal se proto pochlubilo zbrusu novým oficiálním trailerem, na který se můžete podívat výše.

V upoutávce dostal mnoho prostoru i Matt Damon, ten ve filmu ztvárňuje generálporučíka Leslieho Grovese, jenž byl pověřen, aby dohlížel na projekt Manhattan, jehož cílem byl samozřejmě vývoj atomovky. Ukáže se nám i Emily Blunt, která zas ztvární Oppenheimerovu ženu Katherine Oppenheimer. A dokonce se nám tam na chvilku mihne i Tom Conti, který si zahraje samotného Alberta Einsteina. 

Z upoutávky je tak zřejmé, že se dočkáme mnoha sekvencí, ve kterých se titulní fyzik bude muset potýkat se zapeklitostmi výroby. Navíc ho tlačí čas, protože druhá světová válka je v plném proudu a nacisté mají také své vlastní plány, s nimiž by svobodnému světu zasadili tvrdý úder. To vše tak povede k revolučnímu a hrůzostrašnému vytvoření atomové bomby, kvůli kterému však bude Oppenheimer čelit určitým následkům.

Dále se nám ve snímku například představí Robert Downey Jr. jako Lewis Strauss, Jack Quaid jako Richard Feynman, Gary Oldman jako prezident Harry S. Truman, Benny Safdie jako maďarský vědec Edward Teller a Florence Pugh jako Jean Tatlock.

Mezi další herce patří ještě Rami Malek, Josh Hartnett, Dane DeHaan, David Dastmalchian a Kenneth Branagh. Tudíž obsazení má snímek jaksepatří parádní. 

Christopher Nolan se tradičně postaral o scénář i režii, při psaní filmu silně vycházel z knihy American Prometheus: The Triumph of J. Robert Oppenheimer z roku 2005, o kterou se postarali Kai Bird a Martin J. Sherwin.

Bude se taktéž jednat o nejdelší film, co režisér zatím natočil. Jeho stopáž by měla mít až 180 minut. O hudbu se tentokrát postaral oscarový Ludwig Göransson, který složil soundtrack i ke snímku Tenet (2020).

Oficiální premiéra je stanovená na 20. 7. 2023.