Před měsícem se Robert Rodriguez pochlubil první fotkou ze svého nadcházejícího mysteriózního thrilleru jménem Hypnotic, ve kterém ztvární hlavní roli Ben Affleck. A nyní zde máme konečně i první oficiální trailer, na který se můžete podívat výše. A ano, také v jistý moment trochu připomíná Nolanův Počátek (2010).

Příběh se bude točit kolem detektiva jménem Daniel Rourke (Affleck), kterého čeká řádně zapeklitý případ, jenž je bohužel také osobní. Jeho dcera totiž za záhadných okolností zmizela, což je samozřejmě pro každého rodiče vyložená noční můra. Zoufalý a patrně i do depresí upadající Daniel se ale i tak snaží vykonávat svou práci detektiva pro místní policejní jednotku, protože ho to alespoň udržuje při smyslech. Na Daniela ale následně čeká jeden prapodivný případ vyloupení banky. To ještě netuší, že díky němu přijde na stopu své pohřešované dceři. 

Na scénu tak nastoupí jakýsi tajemný muž (William Fichtner), který dle upoutávky dokáže lidi zhypnotizovat a přinutit je dělat nejrůznější věci dle jeho přání. Právě díky této schopnosti je neuvěřitelně těžké muže dopadnout, ale Daniel věří, že jedině přes něho se dozví pravdu o tom, co se vlastně stalo jeho zmizelé dceři. Naštěstí se mu dostane pomoci od schopné spiritualistky jménem Diana Cruz (Alice Braga), která mu pomůže zabrouzdat do tajů hypnózy, díky níž se dají i ohýbat zákony fyziky.

Mají ale vůbec nějakou šanci proti muži, který proti nim může poštvat v podstatě téměř jakoukoliv lidskou bytost na světě? A co s tím vším má společného tajný vládní program, do něhož nějakým způsobem zapadá i Danielova dcera? Snímek Hypnotic je každopádně režisérovým vysněným projektem, po jehož vytvoření údajně snil přes 20 let. 

Rodriguez se postaral jak o režii, tak i o scénář, na němž se také podílel Max Borenstein, který pracoval na filmech jako Godzilla (2014), Kong: Ostrov lebek (2017) a Godzilla vs. Kong (2021).

Dále se ve snímku objeví hvězdy jako JD Pardo, Jeff Fahey, Peter Billingsley, Susie Abromeit, Tony Amendola, Stacey Travis, Kelly Frye, Derek Russo a Cristián de la Fuente.

Oficiální premiéra v kinech je stanovená na 12. 5. 2023, ale zatím není známo, zda se snímek podívá i k nám.