Pár týdnů před premiérou nového katastrofického filmu Rolanda Emmericha, který ponese název Moonfall, k nám dorazil další oficiální trailer. Na rozdíl od těch ostatních je ale už mnohem odlehčenější. Podívat se na něj můžete výše. Moonfall bude vyprávět o opravdu dost prekérní situaci pro celé lidstvo. Samotný Měsíc byl totiž vychýlen ze své oběžné dráhy, přičemž nyní padá na Zemi. A je samozřejmě jasné, že pokud dopadne, tak to bude znamenat zánik všeho živého naší planetě. Z předešlých trailerů už ale víme, že Měsíc se ze své dráhy nevychýlil jen tak. Patrně za tím stojí jakási hrozivá mimozemská entita, která tím lidstvu vyhlašuje válku. Země však na sobě pocítí vychýlení Měsíce ještě před jeho nárazem. Jelikož je příliš a odliv mimo jiné vyvoláván jeho gravitačním působením, tak se civilizace bude muset připravit na opravdu pěkně velké tsunami. 

Jedinou nadějí lidstva se stane trojice hrdinů, která se vydává do vesmíru, aby našla řešení, jak Zemi zachránit. Patří do ní konspirační teoretik K. C. Houseman (John Bradley), který jako první zjistí, že s Měsícem je něco v nepořádku, pak schopný bývalý astronaut (Patrick Wilson), jenž se pokusí varovat své tehdejší nadřízené z agentury NASA, a nakonec Jo Fowler (Halle Berry), další astronautka, co zjistí, že za pádem Měsíce by mohla stát mimozemská síla. Společně se tak vydávají na misi, ze které se možná nikdo z nich nevrátí živ a zdráv. Ale pro záchranu všeho lidstva jsou nějaké oběti potřeba. Ať už to dopadne jakkoliv, rozhodně se můžeme těšit na další katastrofickou nálož, kterou Emmerich tolik miluje. 

Emmerich se postaral jak o režii, tak i o scénář, na kterém dělal ještě s Haraldem Kloserem a Spenserem Cohenem. Kromě výše zmíněných se ve filmu taktéž dočkáme herců jako Michael Peña, Donald SutherlandCharlie Plummer. Oficiální premiéra je stanovená na 4. 2. 2022.