Hororovému žánru se v roce 2022 dařilo. Zadaří se i roku letošnímu? To ještě uvidíme, ale již brzy se dočkáme slibně vyhlížející hrůzné podívané, která zadaptuje slavnou povídku legendárního Stephena Kinga. Horor Kostlivec (The Boogeyman) vstoupí do našich kin již za tři týdny, tudíž studio 20th Century se pochlubilo nejenom novým plakátem, ale také krátkým trailerem, jenž je dostupný níže.

Velkým lákadlem jsou mimo jiné samotní tvůrci, protože o režii filmu se postaral Rob Savage, ze kterého by se mohlo vyklubat další velké hororové eso. V roce 2020 nám totiž nadělil přes aplikaci Zoom video natočený horůrek Host, kde výborně pracoval s napětím, atmosférou a hlavně lekačkami. Jsme proto velice zvědaví, jak si poradí s celovečerní podívanou, která byla tentokrát točená v klasickém filmovém stylu. Savage navíc v minulosti uvedl, že Kostlivec by měl v mnohém připomínat hororovou klasiku Poltergeist (1982), kterou natočil Tobe Hooper. 

A na co se můžeme těšit? Jak již bylo řečeno, snímek bude vycházet z povídky Stephena Kinga, ve které zhroucený otec Lester Billings vypráví svému psychiatrovi o tom, jak přišel o všechny tři své děti. Ty měla zabít strašlivá bytost, jejímž hlavním terčem jsou rodiny, přičemž se živí utrpením svých obětí.

V nadcházejícím filmu se ale zdá, že příběh se tentokrát zaměří přímo na onoho psychiatra Willa (Chris Messina) a jeho rodinu. Do té patří dvě dcery Sadie (Sophie Thatcher) a Sawyer (Vivien Lyra Blair), které ještě stále truchlí po své matce. Zároveň se také zdá, že jim jejich otec nevěnuje dostatečnou pozornost. A to se jim může stát osudným, protože si už na ně brousí zuby hrozivý Kostlivec. Ve filmu si také zahraje David Dastmalchian, u něhož se potvrdilo, že skutečně ztvární nešťastného otce Lestera Billingse. 

Základy pro scénář položili Scott Black a Bryan Woods, kteří se například podíleli na psaní povedeného Tichého místa (2018). Kompletní verzi pak dal dohromady Mark Heyman, jeden ze scenáristů Černé labutě (2010). Všichni pánové už ale každopádně mají s hororovými motivy zkušenost, tudíž když k tomu ještě připočteme Savageův talent, z Kostlivce by se skutečně mohla stát hororová událost roku. Tedy doufejme!

Dále si ve filmu zahrají herci jako Marin Ireland, LisaGay Hamilton, Lacey Dover, Madison Hu, Maddie Nichols, Han Soto, Victoria Harris a Daniel Hagen.

V našich kinech by měl snímek premiérovat 8. 6. 2023.