S filmovými adaptacemi knih a povídek legendárního Stephena Kinga se v posledních letech tak trochu přetrhl pytel. S výrobou filmových verzí autorových slavných děl se ale bude pokračovat i nadále.

V přípravě je totiž celovečerní filmová adaptace Kingovy povídky Opice, na kterou bude dohlížet mistr hrůzy James Wan, ovšem pouze v roli producenta. Příběh původní povídky z roku 1980 vyprávěl o dvou bratrech, kteří jednoho dne najedou na půdě svého prastrýce hračku v podobě opičky, jež v každé ruce drží činely. Bratři však netuší, že opička je prokletá. A kdykoliv s činely třískne o sebe, na jednoho z blízkých obou bratrů rázem čeká smrt.

Chystaná adaptace už má navíc na palubě svého hlavního herce, tím by se měl stát Angličan Theo James, hvězda z filmové série Underworld, ve které ztvárnil postavu Davida. V relativně nedávné době jsme ho mohli vidět také ve druhé řadě slavného seriálu Bílý lotos (2021), kde ztvárnil businessmana Camerona Sullivana.

Pokud bude adaptace sledovat děj původní povídky, tak James pravděpodobně ztvární jednoho z bratrů. Celý projekt už má navíc na palubě také scenáristu a režiséra.

Tím by se měl stát herec Oz Perkins, který již s hororovým žánrem má určité zkušenosti. Pod jeho dohledem tak vznikly snímky jako February (2015), I Am the Pretty Thing That Lives in the House (2016) a Mařenka a Jeníček v lese hrůzy (2020). Poslední zmíněný horor je z jeho tvorby asi nejznámější. Ovšem zatímco od kritiků se dočkal vcelku jakžtakž vřelých reakcí, u diváků příliš nepochodil. James Wan ale Perkinsovi evidentně věří, přičemž nedávno uvedl, že si pro tento úkol nedovede představit vhodnějšího kandidáta.

Zda se ale bude skutečně jednat o nějaký ohromující hororový hit, je samozřejmě zatím ve hvězdách. Filmařovi ale budeme určitě držet palce. 

Co se dalších filmových adaptací Kingovy tvorby týče, tak v nejbližší době se dočkáme filmu Kostlivec (The Boogeyman), který natočil Rob Savage, tvůrce povedené lekací hrůzy jménem Host (2020).

A trailer rozhodně vypadá vcelku slibně. V našich kinech bude snímek premiérovat 8. 6. 2023.