Před pár dny jsme se dočkali kraťoučkého teaseru na nadcházející MCU seriál Moon Knight, který zároveň přislíbil brzký příchod prvního plnohodnotného traileru. A přesně toho jsme se také dočkali, podívat se na něj můžete výše. Příběh seriálu se zaměří na Stevena Granta (Oscar Isaac), poněkud stydlivého zaměstnance v dárkovém obchodu, který trpí velice vzácnou poruchou osobnosti. Zjistí totiž, že zároveň sdílí tělo s nočním hlídačem a bývalým americkým mariňákem jménem Marc Spector. Jeho vnitřní identity tak budou následně zataženy do hrozivé a ničivé války bohů, jež probíhá na pozadí Egypta jak moderního, tak i toho starověkého. Sám se tak následně stane veslem pro boha Khonshu. A jelikož hlavního hrdinu hraje právě Oscar Isaac, tak pokud vám to celé připomíná film X-Men: Apokalypsa, tak rozhodně nejste sami. 

Prvních záběrů ze seriálu jsme se dočkali už minulý rok na podzim během akce Disney+ Day. Seriál tak přislibuje, že kromě pořádné dávky nadpřirozena se dočkáme i působivého thrilleru, který ve světě MCU bude něčím zcela novým a originálním. Hlavního padoucha jménem Arthur Harrow, který by měl být extrémně inteligentním, ale zároveň i manipulativním geniálním vědcem, ztvární Ethan Hawke. Ten se nechal slyšet, že se pro svůj herecký výkon inspiroval Davidem Koreshem, vůdcem americké sekty jménem Davidáni, která je zodpovědná za incident s názvem Masakr ve Waco z roku 1993. 

Tvůrci seriálu jsou Jeremy Slater a Doug Moench. Slater už má s vedením seriálů značné zkušenosti, stal se například showrunnerem pro televizního Exorcistu z roku 2016, přičemž je taktéž jedním z tvůrců Umbrella Academy. Doug Moench je zas jedním z tvůrců animovaného seriálu Harley Quinn z roku 2019. Moon Knight nebude jediným MCU seriálem, který nám rok 2022 nadělí. Následovat budou projekty jako She-Hulk, Secret InvasionMs. Marvel. Dále se také letos můžeme těšit na filmy jako Doctor Strange in the Multiverse of Madness, Thor: Love and ThunderBlack Panther: Wakanda Forever. Na konci roku se také dočkáme speciálního dílu Strážců Galaxie, který se bude jednoduše nazývat Vánoční speciál. Rozhodně je se na co těšit. Seriál by měl na Disney+ dorazit 30. 3. 2022. Co na trailer na nadcházející MCU seriál říkáte?