Nickelodeon bude vytvářet nové filmy a seriály ze světa Avatara: Legendy o Aangovi a Legendy Korry. Velmi úspěšný animovaný seriál dostává vlastní animační studio, které se bude starat o rozšiřování této franšízy, která nebyla představená jen v animovaných seriálech, ale i nechvalně proslulém hraném filmu, videohrách, knihách, komiksech, ale i v nové stolní hře.

Původní tvůrci a výkonní producenti Avatara, Michael DiMartino a Bryan Konietzko, budou hlavní kreativní tvůrci nového studia. Studio povede Ramsey Naito, prezidentka Nickelodeon Animation. Obsah produkovaný Avatar Studios bude nejdříve vysílán na Nickelodeonu a až poté se dostane na menší streamovací službu Paramount+.

Prvním projektem nového studia byl měl údajně být animovaný celovečerní film, který by se měl dostat i do kin. Název a podrobnosti o ději nebo zasazení prozatím neznáme, ale s přípravami na produkci by se mělo začít někdy v pozdější části tohoto roku.

„Avatar: Legenda o Aangovi a Korra jsou minimálně desetinásobně populárnější, než tomu bylo při prvním vysílání. Já a Ramsey Naito a jsme neuvěřitelně nadšení, že máme na palubě geniální talenty v podobě Mika a Bryana, aby vedli studio věnované rozšiřovaní postav a světa do nových formátů pro fanoušky po celém světě," uvedl ve svém prohlášení Brian Robbins, prezident ViacomCBS. „Příběhy a postavy těchto tvůrců jsou již dlouho charakteristickými znaky Nickelodeonu a Avatar Studios je způsob, jak dát Mikeovi a Bryanovi prostředky a zázemí, aby ještě více rozšířili svoji představivost a ponořili se hlouběji do akce a mytologie Avatara."