Snad každý by si občas přál stát se součástí svého oblíbeného světa, ať už je tím světem Středozem, Azeroth, Škola čar a kouzel v Bradavicích nebo cokoliv jiného. Někteří si o tom budou chtít snít sami, ale pro ty z vás, kteří touží své skupinové halucinace (neboli sezení stolního RPG) prožívat ve fantastickém světě Avatara, Magpie Games přináší jiskru naděje!

Magpie Games, vydavatel Root: The Roleplaying Game, Bluebeard's Bride a Masks: A New Generation minulý týden oznámili, že se jim podařilo ukořistit práva na vývoj RPG systému postaveného právě na populárním nickelodeonském seriálu. Tuto smlouvu uzavřeli s držitelem práv Viacom CBS, a to na několik let dopředu. Byť ještě neexistuje oficiální název tohoto systému, už teď má Magpie v plánu vydat 2 dodatky během roku po vydání základní knížky.

Hráči sice nebudou mít možnost stát se přímo avatarem, vzhledem k tomu, že ten má být jenom jeden za generaci, ale budou mít k dipozici herní knížky (tzv. Gamebooks), které rozhodnou o jejich schopnostech a dovednostech. A ač toho o samotném systému ještě moc nevíme, je možné předpokládat, že podobně, jako jiné hry z dílny Magpie, i Avatar bude postavený na Apocalypse RPG systému, který se zaměřuje na pohyby použitelné jak pro souboj, tak k posunutí příběhu.

Magpie také ohlásili, že se chystají pracovat s několika asijskými designéry během tvůrčího procesu. Mezi nimi by měl být i James Mendez Hodes, který se věnuje designu a bojovým sportům a k jeho minulým úspěchům patří Monsterhearts nebo jeho vlastní RPG systém Thousand Arrows.

Krásy přírodního dobrodružství a zápasení s vlastní smrtelností, které ze seriálového světa dělají to, co máme rádi, rozhodně nebudou chybět a byť je aktuálně informací opravdu málo, zatím je vydání naplánováno na únor 2022.