Dalšího velkolepého opičího dobrodružství, které bude zřejmě začátkem zbrusu nové trilogie, k nám dorazí už příští měsíc. Snímek Království Planeta opic, který se bude odehrávat několik stovek let po událostech posledního filmu s Caesarem, se tak pochlubil zbrusu novou upoutávkou, kterou si můžete pustit výše.

První polovina je v podstatě menší ochutnávka v podobě klipu ze scény, v níž lidská hrdinka Mae (Freya Allan) prchá před opičáky, kteří ji pronásledují. Na scénu pak nastupuje hlavní hrdina Noa (Owen Teague), který dívku zachrání a zaveze ji do bezpečí. Zbytek je pak už klasický trailerový sestřih, který ukazuje, na co všechno se mohou diváci těšit.

Jak už dlouho víme, příběh se bude odehrávat v době, kdy se z opic stal dominantní druh na Zemi, přičemž lidstvo, které má svou zlatou éru už dávno za sebou, v podstatě kleslo na úroveň divokých zvířat. Jednou z primárních hrozeb se tak stane opičí tyran jménem Proximus Caesar (Kevin Durand), který za pomocí starých lidských artefaktů hodlá vybudovat mocné království.

Trailer každopádně nevypadá vůbec špatně, ovšem dosáhnout kvalit filmů z předešlé trilogie jednoznačně nebude jednoduchý úkol. Tak uvidíme. 

O režii filmu se postaral Wes Ball, který se rozhodl zanechat prací na filmové adaptaci komiksu Harbringer od Paramountu, aby mohl mít na tvorbu nové Planety opic více času. Filmař je známý za režii dobrodružné filmové trilogie Labyrint (Maze Runner).

Se scénářem mu pomáhal nejenom Josh Friedman, ale i Rick Jaffa, Amanda Silver a Patrick Aison.

Dále ve filmu uvidíme i hvězdy jako Dichen Lachman, William H. Macy, Peter Macon, Neil Sandilands, Sara Wiseman, Eka Darville a Lydia Peckham.

Snímek do našich kin dorazí 9. 5. 2024.