Před několika dny jsme se dočkali krátké upoutávky na slibně vyhlížející kyberpunkový animák jménem Mars Express, který pochází z francouzské produkce. Nyní zde máme plnohodnotný oficiální trailer, na který se můžete podívat výše.

Už víme, že příběh se bude odehrávat na začátku 23. století, přesněji v roce 2200, ve kterém se z Marsu už stalo normální místo k životu. Hlavní hrdinkou se stává soukromá vyšetřovatelka Aline Ruby (Léa Drucker), která je spolu se svým robotím partnerem Carlosem Riverou (Daniel Njo Lobé), najata bohatým podnikatelem, aby vypátrali jeho dceru a schopnou hackerku jménem June. Jejich vyšetřování je zavede do podzemí hlavního města Marsu, kde odhalí temný příběh mozkových farem, korupce a pohřešované dívky, jež zná tajemství o všech robotech, kteří hrozí změnit tvář vesmíru.

Z nejnovějšího traileru to vypadá na slušný mix akce a policejního vyšetřování v kyberpunkovém kabátku, tak snad se máme nač těšit. 

Scénář a režii si vzal pod palec Jérémie Périn, pro něhož je snímek celovečerním debutem. Dále také pracoval na seriálech jako Lastman (2016) a Mokova neuvěřitelná dobrodružství (2018).

Ve snímku dále uslyšíme hlasy herců jako Mathieu Amalric, Marie Bouvet, Sébastien Chassagne, Marthe Keller a Geneviève Doang.

V amerických kinech se film objeví 3. 5. 2024, u nás se již promítal v rámci letošního druhého ročníku festivalu Kinomixér, snad se tedy dočkáme i širšího uvedení.