České nakladatelství Bookmedia vydává a podporuje převážně český knižní trh. Mezi jejich nejčastější žánry patří dětské knihy, naučná literatura, thrillery a young adult. Tento nakladatel právě spustil crowdfundingovou kampaň na Hithitu, ve které chce vybrat finance na vydání debutové fantasy knihy Pekelný plášť od nadějné české autorky Simony Michálkové, která je nejen začínající autorkou, ale také recenzentkou knih, redaktorkou na webu KlubKnihomolů.cz a blogerkou.

Pekelný plášť se věnuje mladému princi Arimovi. Ten zapíjí smutek pivem, velkým množstvím piva, jednou se mu poslední tah tak vymstí, že kromě kocoviny zůstane neviditelný. Aby se mohl navrátit do původního stavu, bude se muset dostat do pekla. Ale jak se tam dostat?

Mezitím někde daleko v jiném království se z rakve probouzí vtělení královny Aerowen. Ta je stvořená dvorním čarodějem a její role je jasná, musí sloužit starému králi. Tento osud se jí nelíbí, a tak spojí síly s čarodějným koněm Carminem a uteče do světa, kde chce hledat to pravé štěstí. Můžeme tedy očekávat pohádkový příběh o hledání svobody, zapření se osudu a lásce, která musí v každé pohádce být.

A kolik korun vlastně autoři kampaně potřebují? Základní goal je nastavený na 55 000 Kč a každý level odměn je zatím omezený počtem. Můžete jen tak přispět 50 Kč bez odměny, za 130 Kč dostanete 3 pohlednice s ilustracemi od Ondřeje Hrdiny, anebo si knihu za 348 Kč rovnou předobjednat. Určitě vám doporučuje kouknout na stránku kampaně, kde najdete nejen více informací, ale také krátkou ukázku z knihy. Uvidíme, jestli Pekelný plášť uspěje, protože námět vypadá velice zajímavě.