Někdy v roce 2024 k nám dorazí zbrusu nový postapokalyptický snímek jménem Arcadian, ve kterém by se hlavní role měl ujmout starý dobrý Nicolas Cage. Nedávno jsme se konečně dočkali také první fotky, kterou si můžete prohlédnout níže. A na co se vlastně můžeme těšit? Příběh by se měl zaměřit na chlapíka jménem Paul (Cage), který v nehostinném a ponurém světě, v němž toho z lidstva už moc nezbylo, vychovává své dva syny, puberťáky se jmény Joseph (Jaeden Martell) a Thomas (Maxwell Jenkins).

Podrobnější informace o ději zatím neznáme, ale zdá se, že ono hrdinské trio bude muset vymyslet jakýsi zoufalý plán, aby se mohlo ochránit před přicházející hrozbou. Na jejich odlehlou farmu totiž začnou útočit nebezpečná a krvežíznivá stvoření, se kterými rozhodně není žádná legrace. Je možné, že právě tito tvorové stojí za samotnou apokalypsou? A jak moc se bude snímek lišit od takového Tichého místa? To holt teprve uvidíme. 

K režii snímku se upsal Benjamin Brewer, který byl letos nominovaný na cenu BAFTA v kategorii Nejlepší vizuální efekty za snímek Všechno, všude, najednou. Zároveň je také režisérem několika videoklipů a krimi thrilleru The Trust (2016), ve kterém si Cage zahrál jednu z hlavních rolí také. Scénář si zas vzal na starost Michael Nilon, který se podílel na tvorbě akčního dramatu Sněžná past (2018), v němž si hlavního protagonistu zahrál Jason Momoa. Dále se jako producent podílel na snímcích s Cagem Willyho kouzelný svět (2021) a The Unbearable Weight of Massive Talent (2022).

Co se týče zmíněných synů hlavního protagonisty, tak Jaeden Martell na sebe upoutal pozornost v hororu To (2017), kde si zahrál mladého Billa Denbrougha, objevil se také v seriálu Mystérium sexu z roku 2016. Sedmnáctiletý Maxwell Jenkins je zase hvězdou sci-fi seriálu Ztraceni ve vesmíru (2018), kde ztvárnil Willa Robinsona.

Snímek se natáčel v Irsku, přičemž momentálně se nachází v komplikovaných vodách postprodukce. Dále bychom v něm měli vidět herce jako Sadie Soverall, Samantha Coughlan a Joel Gillman.

Zatím není známo, kdy přesně k nám snímek dorazí, ale rozhodně to bude až někdy v roce 2024.