Stejně jako letní Netflix Geeked Week, i podzimní konferenci Netflix TUDUM zakončily novinky ze světa netflixovských adaptací fantasy univerza Zaklínače. Fanoušci se dočkali nejen nových ukázek z připravované druhé série, ale i dalších novinek o prequelu Blood Origin, oznámení nových seriálů, filmů a potvrzení třetí řady originálního seriálu.

Blok týkající se univerza Zaklínače odstartovaly dva klipy z první epizody druhé série, která adaptuje povídku Zrnko pravdy z úvodní knihy povídek. V prvním klipu mohou být fanoušci svědky rozhovoru mezi Geraltem a Nivellen (Kristofer Hivju), mužem, který důsledkem zakletí vypadá jako kříženec člověka, kance a medvěda.

Druhá část je opět vystřižená z první epizody, tedy z povídky Zrnko pravdy. Pokud patříte mezi fanoušky originální knižní předlohy, určitě jste museli poznat, že druhý klip se odehrává někdy ke konci povídky, kdy Geralt zjistí, že za vraždu dvou osob nemůže Nivellen, ale Bruxa, o které však nechceme psát větší podrobnosti, abychom budoucím divákům nevyspoilerovali celou myšlenku povídky. Fanoušci si však taktéž mohli všimnout, že se adaptace značně odklonila od předlohy, protože do příběhu bude zakomponovaná i Ciri. Showrunnerka seriálu, Lauren Schmidt Hissrich, toto rozhodnutí v minulosti vysvětlila tím, že chtěla převyprávět další povídky, pro které v první sérii nebylo místo.

V další části zaklínačského bloku přišla na přetřes připravovaná prequelová minisérie The Witcher: Blood Origin. I když se s námi Netflix nepodělil o žádné záběry ze seriálu, alespoň jsme se mohli podívat na vtipné behind the scenes. Přibližně tříminutovým videem provázel scenárista série Declan De Barra, který fanouškům nejdříve představil obrovský areál studia, kde si realizační tým staví své vlastní sety. Chybět samozřejmě nesměly ani záběry z míst, kde se natáčejí venkovní scény. Pro tyto příležitosti si produkční tým vybral nádherný Island. Během vtipného vyprávění však De Barra zmínil i jednu důležitou věc. The Witcher: Blood Origin se skutečně bude odehrávat před a během události známé jako Konjukce sfér, která vedla k otevření bran mezi paralelními světy a je důsledkem příchodu lidí do světa elfů. Blood Origin tedy bude svým příběhem zasahovat do dob, které Andrzej Sapkowski ve svých knihách nikdy nezpracoval.

Po behind the scenes přišla na pódium již zmiňovaná Lauren Schmidt Hissrich, showrunnerka originální seriálové adaptace, která si pro diváky přichystala mnoho nových oznámení. Netflixovské univerzum Zaklínače se dočká dalších přírůstků do rodiny. K originálnímu seriálu Zaklínač a anime filmu Nightmare of the Wolf se v budoucnu kromě minisérie Blood Origin přidá další anime film a bohužel i jakási rodinná animovaná série pro děti, což zní opravdu šíleně a hloupě. Kromě nových projektů Hissrich také potvrdila, že třetí série originálního seriálu Zaklínač dostala zelenou.

Celý zaklínačský blok nakonec uzavřela nová ukázka týkající se druhé řady adaptace knižní série Zaklínač. Kromě velkého množství záběrů a zopakování důležitých částí první řady se fanoušci konečně dočkali záběrů Vesemira v podání Kima Bodnii. A za nás musíme říct, že všemi oblíbený strýček Vesemir vypadá v seriálové adaptaci opravdu dobře. Druhá stěžejní část traileru se týká Yennefer a Fringilly Vigo, které by měl podle titulek zajmout Filavandrel aén Fidháil, jeden z nejstarších žijících elfů. Tato událost z hlediska knih absolutně nedává smysl a opět dokazuje to, že si Netflix zpracovává adaptaci podle sebe a na knihy nebere ohled, což nás velmi mrzí.

Druhá série Zaklínače se na Netflixu objeví již 17. prosince /decembra. Ostatní nové projekty ze světa Zaklínače zatím nemají datum premiéry.