Seriál Zaklínač od streamovacího giganta má relativně blízko ke knižní předloze Andrzeje Sapkowského, ale za část svojí slávy bezesporu vděčí RPG hrám od studia CD Projekt Red. Nebýt masivní popularity a úspěchu Zaklínače 3 s podtitulem Divoký hon, je nepravděpodobné, že by seriál spatřil světlo světa. A to i přes to, že vývojáři a Sapkowski spolu měli dlouhou dobu velmi komplikovaný vztah. Seriál bezpochyby těží z vizuálního stylu hry a některé příběhové linky byly upraveny tak, aby se více zavděčily hráčům.

Na Divoký hon bylo několikrát odkazováno jak v knihách, tak v prvních dvou hrách. Primárními antagonisty se stali až ve třetí hře z roku 2015. Podle vcelku důvěryhodných zákulisních informací magazínu We Got This Covered by měl být přeběh praven tak, aby se i v seriálu mohl objevit Divoký hon. Zatím se neděste. Ještě jedna nebo dvě série by měly být dle knih s drobnými náznaky. Až poté by nám měli být řádně představeni tito nepřátelé.

To by byl velmi výrazný odklon od knih. Divoký hon se v knihách objevuje jen jako mystické zlo, a tudíž tam nehraje žádnou výraznou roli. Větší zahrnutí těchto záporáků by znamenalo, že seriál nebude respektovat děj knih, který si již místy velmi ohnul a bude se snažit jít na ruku hráčům ještě více nežli doposud. Každopádně máme před sebou teprve druhou sérii a vše se ještě může změnit, ale přesto jsem velmi zvědavý, kam se seriál vydá. Na jednu stranu tvůrci tvrdí, že snaží být věrní knize, na té druhé si s tím ale příliš hlavu nelámou.