Představte si, že vyrůstáte naprosto odříznuti od civilizace v zapadlé indické vesnici, kde vám odmalička vštěpují do hlavy, že vaším jediným životním cílem je sloužit bohatým. Nejspíš se z vás skutečně stane sluha. Ale co když vám nová rodina vnukne zcela nové ambice a vy pocítíte touhu osvobodit se z okovů neustálého otročení a vzít svůj život pevně do vlastních rukou? Na to odpoví nadcházející satirický snímek Bílý tygr (v originále The White Tiger), který se na Netflixu objeví po Novém roce. 

Indické drama Bilý tygr od amerického režiséra Ramina Bahrani přejímá příběh stejnojmenné knižní předlohy Aravinda Adiga, jež sleduje hořce humornou cestu Balráma (Adarsh Gourav) směřujícího od zoufalé chudoby do temného světa specifického druhu podnikání.

Přečtěte si také: Kriminální drama I’m Your Woman má nový trailer, v hlavní roli se objeví Rachel Brosnahanová

Poté, co se venkovan stane šoférem rodiny zbohatlíků v Dillí, započne jeho velká proměna. V druhém největším městě moderní Indie se učí nové morálce a řeší vnitřní rozpor mezi svým instinktem být loajálním synem a neukojitelnou touhou pozvednout se. Zatímco ostatní sluhové listují stránkami bulvárních časopisů, Balrám začíná chápat pravidla úspěchu, a tedy i způsob, jak může tygr uniknout ze své klece.

Dramatický příběh o tom, jak se mladý muž stal sluhou, filozofem, podnikatelem i vrahem v průběhu několika nocí, představí Netflix až v lednu příštího roku, přestože do vybraných kin dorazí už letos v prosinci. Českým divákům se tak kromě Gourava představí i Priyanka Chopra, Rajkummar Rao nebo Nalneesh Neel.