Druhý den akce Geeked Week se zaměřil především na filmovou tvorbu Netflixu. Tudíž jsme se přirozeně dočkali obsáhlého povídání o akčňáku The Gray Man, kde to Ryan Gosling pořádně rozjede v Praze. Nového oficiálního traileru jsme se sice nedočkali, nicméně streamovací služba se pochlubila s krátkým klipem. Nové klipy dostaly i další očekávané snímky, ovšem zároveň jsme se také dočkali hned několika trailerů. Zejména Norové se s Netflixem začínají pěkně rozjíždět, na akci byla z jejich produkce představena nejenom jedna fantasy, ale i sci-fi komedie. Samotné shrnutí z druhého dne si ale každopádně můžete prohlédnout v seznamu níže.

Geeked Week bude pokračovat i dnes, tentokrát však kolem půlnoci, přičemž se zaměří především na animace. Určitě ale budeme jeho průběh opět streamovat. A pokud vás zajímá záznam ze včerejšího večera, můžete si ho pustit výše. 

KLIP K ANIMÁKU WENDELL AND WILD OD TVŮRCE UKRADENÝCH VÁNOC

I přestože jsme se nedočkali oficiálního traileru na očekávaný animák Wendell and Wild od Henryho Selicka, Netflix zveřejnil krátký klip, na který se můžete podívat níže. Animovaný snímek bude vyprávět o dvojici démonických bratrů, která se bude muset postavit svému největšímu arci-nepříteli. Démonické jeptišce jménem Sestra Helly. Budou si tak muset vyžádat pomoc od třináctileté puberťačky jménem Kat Elliot. Oba dva bratry tak čeká pěkně bizarní a bláznivé dobrodružství. 

TRAILER NA DOBRODRUŽNÝ ANIMÁK MOŘSKÁ PŘÍŠERA

Netflix odstartoval druhý den akce první velkou ukázkou ze zajímavé animované pohádky Mořská příšera (The Sea Beast). Ta potěší nejen milovníky námořních dobrodružství, ale také fanoušky Kaiju a mořských monster. Mořská příšera diváky zavede na dobrodružnou výpravu Jacoba Hollanda, nejslavnějšího lovce mořských příšer široko daleko. Jednoho dne se na jeho bájnou loď nečekaně přikrade malá dívka Maisie Brumbelová. A právě s ní se Jacob vydá na velkolepou cestu do nezmapovaných vod, kde společně přepíšou dějiny mořeplavby.

KLIP KE SCI-FI THRILLERU SPIDERHEAD S CHRISEM HEMSWORTHEM

A v rámci akce jsme se také dočkali krátkého klipu na film Spiderhead. Pokud byste však z něho byli zmatení, možná vám pomůže představení samotné zápletky filmu. Příběh se totiž bude odehrávat v blízké budoucnosti, v níž je vězňům vždy učiněna jistá nabídka, díky které si mohou zkrátit svůj trest. Stačí se podrobit tajemným experimentům v supermoderní věznici jménem Spiderhead, které provádí geniální farmaceut Steve Abnesti (Chris Hemsworth). Ten začal před nějakou dobou na jednotlivých vězních zkoušet podivnou drogu, která dokáže ovládat emoce a touhy. Abnesti se díky tomuto vynálezu tak postupně snaží posouvat hranici toho, co s ní je možné všechno dělat.

KLIP K AKČNÍMU THRILLERU THE GRAY MAN S RYANEM GOSLINGEM

The Gray Man patří mezi vůbec nejdražší filmy, jaké Netflix kdy stvořil, tudíž nás snad čeká podívaná opravdu se vším všudy. Příběh se bude točit kolem bývalého CIA agenta jménem Court Gentry (Ryan Gosling), který je nyní na dráze profesionálního zabijáka. Při jedné velice náročné misi tak očekává záchranný tým, který ho má vytáhnout z jakéhosi maléru. Posléze ale zjistí, že místo toho ho tým přijel zabít. Gentry, který následně o své organizaci zjistí informace, jež nikdy neměly spatřit světlo světa, se proto pouští do boje se svými bývalými kolegy, kteří chtějí jeho hlavu. Na tu každopádně vypsal odměnu schopný, nebezpečný a možná trochu šílený Lloyd Hansen (Chris Evans), jeden z jeho bývalých parťáků, který taktéž není žádným ořezávátkem. Přesvědčíme se o tom i ve zbrusu novém klipu, na který se můžete podívat níže.

FILMOVÉ ADAPTACE KNIHY ŠKOLA DOBRA A ZLA SE DOČKÁME JEŠTĚ LETOS

Snímek Škola a dobra a zla vychází ze stejnojmenné knižní hexalogie indického spisovatele Somana Chaininiho. Příběh začíná v jednom nejmenovaném městě, kde se jednou za čtyři roky ztrácí dvě děti. Podle pověr jsou unášeny tajemným školníkem, jenž je odnáší do magické Školy dobra a zla, kde poté studují. „Školník vybírá vždycky jedno nejhezčí a nejhodnější děvče (nebo chlapce), a pak jeho naprostý protiklad. Jedno dítě je předurčeno stát se kladnou pohádkovou postavou a druhé zápornou. Několik let nato, co se děti ztratí, je obyvatelé města nacházejí v ilustracích knih, které se záhadně objevují v místním knihkupectví.“ Všem dětem v okolí tato „pověra“ nahání hrůzu. Jedinou výjimkou je hlavní hrdinka Sophie, která se těší na moment, až se dostane pryč z města. Podle uvedených informací už je jasné, že se fanoušci filmu dočkají již na podzim tohoto roku.

TRAILER NA NORSKOU SCI-FI KOMEDII BLASTED

Netflix zveřejnil oficiální trailer na pěkně bláznivou sci-fi komedii Blasted z norské produkce. Příběh se zaměří na kamarády z dětství Sebastiana (Axel Bøyum) a Mikkela (Fredrik Skogsrud), kteří se sešli na Sebastianově rozlučce se svobodou. Zatímco Mikkel je duchem pořád nadšený teenager, kterého baví chodit na laser game, ze Sebastiana vyrostl workoholik posedlý kariérou, který rozlučku využívá k tomu, aby ukecal potenciálního klienta. Událost ale bohužel naruší mimozemská invaze. I když se může zdát, že proti mimozemskému útoku nemůžou nějací dva ňoumové nic nadělat, možná mají právě oni dva v rukou ty nejlepší zbraně. Laserové pistole totiž jako jediné mohou hrozivé mimozemšťany zabít.

TRAILER NA NORSKOU FANTASY TROLL

Netflix představil také velmi lákavý trailer na film Troll. Norská produkce se tentokrát předvedla, přičemž nám přináší poutavý příběh, který dýchá napětím. Obrovský kamenný troll je probuzen a ničí vše, co mu přijde do cesty. Ti, jenž ho probudili, dostávají nelehký úkol. Zastavit hrozbu, kterou znají jen z vyprávění a pohádek. A která se nezadržitelně blíží k hlavnímu městu Norska.

POHLED DO ZÁKULISÍ AKČNÍ FANTASY DAY SHIFT

Během akce Geeked Week 2022 jsme měli možnost nakouknout do zákulisí snímku Day Shift. Jamie Foxx zde ztvární milujícího otce osmileté holčičky, které chce zajistit dobrý a spokojený život. Během dne tak uklízí bazén v údolí San Fernando. Jeho skutečný zdroj příjmů je ale něco jiného. A to lov a zabíjení krvelačných a nebezpečných upírů. Můžeme tak očekávat zběsilé bitky s „půvabnými“ nemrtvými, kde bude postaráno jak o pořádnou akci, tak i o nějakou tu komedii. Ke slovu tak přijde brokovnice, sekyra a nějaká ta automobilová honička.

NEOBVYKLÝ JAPONSKÝ ZOMBIE FILM ZOM 100: BUCKET LIST OF THE DEAD

V klasických filmech a seriálech, kde se polovinu času prochází zombící a touží sežrat vše za živa, je hlavní hrdina zoufalý a chce přežít. V tomhle filmu se ale ničeho podobného doopravdy nedočkáte. Samotný příběh stojí na smutném a bezcílném proplouvání světem napříč životem hlavního hrdiny. Jakožto řadový pracovník ve firmě má hodně práce, málo peněz, žádný čas a v podstatě nežije, jen přežívá a závistivé kouká na zombie filmy. Jeho duše je zlomená, nemá kuráž a není schopen se své spolupracovnici vyznat z lásky. To se ovšem změní ve chvíli, kdy se ze všech stanou zombíci a párty začíná!

UKÁZKA ZE ŠPANĚLSKÉHO HORORU KILLER BOOK CLUB

Ze španělské produkce zamíří na Netflix snímek Killer Book Club, který vychází ze stejnojmenné knihy. Ukázka na samotném Geeked Weeku byla sice lehce nic neříkající, ale dokázala navodit mrazivou atmosféru a rovnou si šlo domyslet, že se jedná o hororovou tvorbu. Obyčejný kroužek čtenářů? To si jen myslíte. Pokud se někdo jeví tichý, klidný a pečlivý, neznamená to, že je hodný, milý a poctivý. Co když takový člověk má na svědomí jeden, možná i dva přestupky? Třeba je to právě on, kdo vám nekryl záda a napráskal policajtům vaše černé tajemství. Dá se někomu takovému potom věřit? A co když to dotyčný člověk nedělá dobrovolně. Nebo snad ano?

Na kterou z výše zmíněných novinek se těšíte nejvíce?