Mezi základní pravidla filmů o agentovi 007 patří také to, že každá dobrá bondovka potřebuje mít pořádného a dobrého padoucha. Nadcházející snímek Není čas zemřít nám tak představí hrozivého Safina, který má být údajně tím nejnebezpečnějším protivníkem, se kterým James Bond změří své síly. Kolem Safina se točilo už mnoho fanouškovských teorií, které se snaží přijít na to, kým ve skutečnosti je. Jedna z nejpopulárnějších teorií byla mimo jiné i ta, že Safin je novodobou verzí postavy, která se už objevila ve starých bondovkách. 

Mnozí fanoušci se domnívali, že Safin by mohl ve skutečnosti být Julius No, který byl hlavním padouchem vůbec první filmové bondovky se Seanem Connerym, legendární Dr. No. Tato teorie i nabrala na síle poté, co Rami Malek, který si hrozivého padoucha v Není čas zemřít zahrál, prohlásil, že by takové teorie určitě nezavrhával. Navíc když byl dotázán, zda si pouštěl nějakou předešlou bondovku, aby se na roli mohl připravit, herec odpověděl jasně – byl to pouze Dr. No. Tuto teorii však nakonec zcela potopil Cary Joji Fukunaga, který se zhostil režie nadcházející bondovky. V rozhovoru pro SFX Magazine vysvětloval, nakolik obtížné bylo vymyslet zcela nového a originálního padoucha, který by působil uvěřitelně. V rámci toho zcela jasně zmínil, že Safin rozhodně není Julius No. Jedná se opravdu o kompletně nově smyšleného záporáka. Mnohé to může zklamat, ale možná to je ve výsledku dobře. Přílišné mrkačky na předchozí filmy by mohly být kontraproduktivní. 

Byla by už opravdu zatracená smůla, kdybychom se filmu na konci měsíce konečně nedočkali. Však už tady měl být téměř před dvěma roky. Všechno ale naštěstí již vypadá nadějně, takže 30. 9. 2021 se na poslední bondovku s Danielem Craigem budeme konečně moct vydat do kina.

Těšíte se?