V posledních týdnech se k nám ohledně třetího Venoma a hlavně Deadpoola dostávaly samé dobré zprávy, ovšem to se nyní bohužel mění. Ke stávkujícím scenáristům se totiž nedávno přidali i herci, čímž se Hollywood dostal do ještě většího maléru. Kvůli stávkujícím hercům tak nebude možné dokončit drtivou většinu momentálně běžících produkcí, což je bohužel případ třetího Venoma, tak i Deadpoola.

Natáčení obou dvou filmů se proto pozastavuje. Znovu se rozjede až po skončení stávky, ale momentálně nemá nikdo absolutně žádné ponětí o tom, kdy by k tomu mohlo dojít. Zástupci odborové organizace SAG-AFTRA se tak nejdříve musí se zástupci filmových studií domluvit na nové kolektivní pracovní smlouvě, ovšem věci zatím příliš nadějně nevypadají. Zatím není jisté, zda se kvůli této nepříjemné přestávce bude u obou filmů šoupat také datum premiéry, vše bude především záležet na tom, jak dlouho stávka potrvá. 

Obzvlášť nepříjemné to je pro Deadpoola 3, který se začal natáčet před necelými dvěma měsíci. Během té doby například vyšlo najevo, že ve snímku uvidíme celou řadu starých známých tváří z jiných marvelovských titulů, jmenovitě víme o Benu Affleckovi, jenž by si podle všeho měl zopakovat roli Daredevila, a Jennifer Garner, která se zas má vrátit jako Elektra. Taktéž bychom se ve filmu měli patrně dočkat několika představitelů X-Menů, například Halle Berry jako Storm, Famke Janssen jako Jean Grey, James Mardsen jako Cyclops, Patrick Stewart jako Profesor X a Alan Cumming jako Nightcrawler.

Největším lákadlem je ale samozřejmě přítomnost Hugha Jackmana jakožto Wolverina, kterého jsme si mohli prohlédnout v jeho komiksovém žlutém kostýmu nejenom na fotce, ale i uniklém videu z natáčení. 

Venom 3 se začal natáčet teprve jen před necelými dvěma týdny. U něho už víme podstatně méně informací, nicméně co se obsazení týče, tak vedle Toma Hardyho se má objevit Juno Temple (Sin City: Ženská, pro kterou bych vraždil), která by si ve třetím díle měla zahrát primární ženskou roli, a Chiwetel Ejiofor (Láska nebeská, Potomci lidí), o němž se šuškalo, že by si mohl zahrát Orwella Taylora, generála armády USA, který se chce Venomovi pomstít za smrt syna.

Detaily o příběhu se ale i nadále drží hezky pod pokličkou. My se nyní musíme modlit za co nejrychlejší příchod konce stávky, aby se produkce mohla opět rozjet v plném měřítku.

Deadpool 3 má vyjít v kinech 2. 5. 2024, Venom 3 zas někdy během října/októbra 2024. Bohužel je ale možné, že se bude odkládat.