Jak Netflix slíbil, tak i učinil. Natáčení třetí řady seriálového Zaklínače bylo skutečně ukončeno v září, tudíž nová sezóna může konečně zamířit do postprodukce. A přitom před několika měsíci trochu hrozilo, že se celá produkce ještě o pár týdnů protáhne. Henry Cavill, představitel bručouna Geralta z Rivie, musel na nějakou dobu plac opustit, protože mu vyšel pozitivní test na koronavirus. V rámci toho se celé natáčení muselo pozastavit. Ovšem nakonec se z toho žádné šílené zpoždění nevyklubalo. I přestože Cavill si nějaký čas poležel doma, produkce třetí řady se bez něho rozjela už po pouhém týdnu. 

Třetí řada by se měla zaměřit na zadaptování událostí, ke kterým došlo v knižním díle Čas opovržení. Můžeme se tudíž těšit na fantastickou sekvenci na ostrově Thanedd, kde se dočkáme nejenom dalších členek Lóže čarodějek, ale také parádního střetnutí mezi Geraltem a Vilgefortzem.

Už taktéž víme, že ve třetí sérii se představí lučištnice Milva (Meng´er Zhang), Geraltova budoucí parťačka, která bude součástí jeho družiny, jež bude mít za cíl… inu, to samozřejmě prozrazovat nebudeme. Dále se můžeme těšit na Mistle (Christelle Erwing), jednu ze členek zbojnické skupinky, která si říká Potkani. V knihách začne se Ciri také trošku laškovat, je tudíž otázkou, zda se toho dočkáme ještě v nadcházející třetí sérii. Dále se má také objevit princ Radovid (Hugh Skinner), který ale v původních předlohách hrál v podstatě nulovou úlohu, větší slávy se dočkal až s příchodem herních adaptací od studia CD Project Red. 

Produkce probíhala v Itálii, Chorvatsku, Slovinsku a i na Sahaře, kde se natáčely ikonické pouštní scény se Ciri. Mezi režiséry, kteří se o třetí řadu postarali, patří Stephen Surjik, Loni Peristere, Gandja Monteiro a Bola Ogun. Oficiální datum premiéry na Netflixu zatím ještě neznáme. Ale vzhledem k tomu, že postprodukce předchozích sezón trvala kolem půlroku, by se k nám třetí řada mohla dostat někdy na jaře roku 2023. To se ale budeme muset nechat překvapit.