Přestože Warner Bros. zůstává jedním z největších filmových a televizních studií v zábavním průmyslu, dokonale se mu podařilo rozčílit své fanoušky. Zejména mnoho fanoušků DCEU prohlásilo, že chtějí Warner Bros. bojkotovat. Na Twitteru se dokonce stal trendem #BoycottWB, což dokazuje, že rozrušených lidí je opravdu mnoho. A důvod? Mnoho z těchto fanoušků začalo dávat najevo své zklamání z Warner Bros. po debaklu Ligy spravedlnosti, zvláště po určitých nedávných komentářích režiséra Josse Whedona.

V poslední době se okolo Warner Bros. řešilo několik kontroverzních případů. Nejprve došlo k odstranění Raye Fishera (Cyborg) z natáčení filmu The Flash. Herec byl obviněn z rasismu proti novému řediteli Justice League Jossi Whedonovi, který nahradil Zacka Snydera. Dalším vyhozeným hercem byl Johnny Depp (Grindelwald) z třetího dílu Fantastických zvířat. Lidem se nelíbí, že zatímco Depp byl ihned po vypuknutí sporu odstraněn, Amber Heard je stále součástí Aquamana 2, přestože není stále prokázáno, zda je spor oprávněný či nikoli.

Přečtěte si také: Co chystá Ben Affleck? Nový film s Mattem Damonem a pokračování akčňáku Zúčtování

Na Twitteru se objevoval také hashtag 'Restore the Snyderverse'. Diváci doufali, že díky jejich ohlasům se dočkají rozšířené verze postav DC Zacka Syndera po Zack Snyder's Justice League, známé jako 'Snyder Cut.' Tím však řada problémů nekončí. Následně jsme se totiž dozvěděli o odstoupení Bena Afflecka z role Batmana. Studio se údajně nesnažilo navázat bližší vztahy s herci a režiséry.

Ben Affleck v deníku LA Times uvedl: "Byla to opravdu Liga spravedlnosti, která pro mě byla nejhorší. Byl to prostě nejhorší zážitek. Bylo to všechno, co se mi na tomhle nelíbilo. To se stalo okamžikem, kdy jsem řekl: ´Už to nebudu dělat.´"

Na nejnovější seriál Peacemaker se také snesla řada nespokojených komentářů. Prý je divné, že postava, která má obnovit mír, může k jeho nastolení použít i drastická opatření. A to byl taky jeden z důvodů bojkotu studia.

Aby toho neměli Warner Bros. málo, mnoho fanoušků si všimlo šokujícího oznámení, že nově vyvíjená série MonsterVerse bude mít premiéru na Apple TV+, nikoli na HBO Max od Warner Bros. To může mimo jiné znamenat, že mezi společností Legendary a Warner Bros. panuje nějaký rozkol, tato informace ale není potvrzena. Panují však spekulace, že se Legendary může chtít WB pomstít za vydání Godzilla vs. Kong na jejich streamovací službě ve stejný den, kdy byla uvedena v kinech.

Ať už je bojkotování oprávněné nebo ne, Warner Bros má teď určitě hodně práce. A bude určitě zajímavé sledovat, co studio udělá dál.