Rychlými kroky se k nám blíží listopad/november. To znamená i čas, kdy do kin vstoupí velkofilm Napoleon, ve kterém se Joaquin Phoenix ujal titulární role slavného francouzského vojevůdce a panovníka. A studio Sony se proto pochlubilo druhým oficiálním trailerem, na který se můžete podívat výše.

Nejnovější upoutávka nám tak opět dokáže, že i kdyby třeba náhodou skřípaly dialogy, bitevní sekvence budou zaručeně vyloženou slastí pro oko. Hned samotný začátek nám ukáže scénu z bitvy, kde Napoleon prokáže svou geniální strategickou mysl, která se stala postrachem všech jeho nepřátel. Celým trailerem pak ještě doprovází zpomalená verze písně ,,War Pigs“ od skupiny Black Sabbath, která zde překvapivě funguje. 

Ve filmu bychom se každopádně měli dočkat nejenom Napoleonova vzestupu jako legendárního vládce Francie, ale i jeho slavného pádu a pravděpodobně i smutné dohry na ostrově Svatá Helena. Kromě ohromujících bitev se také můžeme těšit jak na nějaké to politické pletichaření, tak i na nahlédnutí do vojevůdcova osobního života, v němž bude hrát velkou roli jeho žena Josephine (Vanessa Kirby).

Stopáž filmu bude samozřejmě také pořádná, v kinech bychom si měli posedět před dvě a půl hodiny. V budoucnu se ale na službě Apple TV+ dočkáme režisérské verze, na které Ridley Scott usilovně pracuje. Momentálně by měla mít něco kolem 4 hodin. Právě na zmíněné streamovací platformě se měl film objevit exkluzivně, ovšem když se k projektu přidalo studio Sony, nakonec padlo rozhodnutí, že snímek uvedou v kinech. 

Ridley Scott, se postaral o režii, přičemž scénář zas zpracoval David Scarpa (Den, kdy se zastavila Země). Dále se ve snímku objeví herci jako Benjamin Chivers, Ludivine Sagnier, Ian McNeice, Matthew Needham, Ben Miles, Paul Rhys, Youssef Kerkour a Scott Handy.

Oficiální premiéra v kinech je stanovená na 23. 11. 2023.