Australské drama Penguin Bloom od režiséra Glendyna Ivina se nedávno představilo v oficiálním traileru. Snímek, který poprvé převyprávěl emotivní příběh založený na skutečných událostech v rámci filmového festivalu v Torontu, koncem ledna zamíří do kin. V hlavních rolích se objeví dvojnásobná držitelka oscarové nominace Naomi Watts a Andrew Lincoln, jehož mohou diváci znát například ze seriálu The Walking Dead.

Snímek zrcadlí skutečný příběh Sam Bloomové (Watts), který je plný utrpení mladé matky, jejíž svět se ve zlomku sekundy obrátil vzhůru nohama poté, co jí téměř smrtelná nehoda ochromila dolní polovinu těla. Při pokusu o zachycení atmosféry zapadajícího slunce na dovolené v Thajsku povolilo zábradlí balkonu a pád z něj trvale uvěznil hlavní protagonistku na vozíku. Její manžel (Lincoln) a tři malí chlapci jsou tak spolu s ní nuceni přizpůsobit se nové situaci, jíž není schopna zvrátit ani špičková lékařská péče či víra v zásah vyšší moci.

Přečtěte si také: Oslavu přátelství nabídne sociální drama Our Friend na konci ledna

Dny plné beznaděje, výčitek a nekončícího přemítání se však rozzáří, když do rodiny přibude nový přírůstek v podobě zraněného mláděte straky, jež záhy dostane jméno Penguin. Toto ptáče pro rodinu představuje nejen formu rozptýlení, ale především naděje, která Sam pomáhá vyrovnat se s vlastním osudem a transformovat jej do pouhé ozvěny minulosti nebránící prožívat život opět naplno po boku nejmilovanějších.

Drama Penguin Bloom nabídne divákům rozsáhlou paletu emocí přesně 21. ledna 2020, kdy by se mělo objevit v kinech. Ve stejný den snímek přistane také na kartě Netflixu, ovšem pouze pro USA, Kanadu a Spojené království. Diváci se mimo dvě hlavní tváře mohou těšit také na Rachel House, Jacki Weaver nebo Giu Carides.